Nou la Bistriţa ! Medicul Bogdan Bumbu - specialist în ortopedie şi Luminiţa Dumitrean - specialist în tehnica de masaj -colaborare, recomandări, indicaţii

Masajul nu este doar o procedură de relaxare, cum este privită de mulţi, ci reprezintă o componentă importantă şi indispensabilă din orice program de recuperare funcţională în patologiile musculoscheletale. Masajul stimulează circulaţia periferică, reduce durerea şi edemul perilezional, ameliorează propriocepţia, asigura supleerea şi tonifiere musculară şi participa activ în diminuarea redorilor şi stimularea mobilităţii articulare.

Artroza (îmbătrânirea articulaţiilor) este caracterizată de instalarea durerii şi redorilor articulare (scăderea şi limitarea mişcărilor) şi modifica stilul de viaţă a pacientului. Masajul are un efect benefic în tratamentul artrozei. Durerea scade pe măsură ce muşchii periarticulari se relaxează, eliberând articulaţia şi creşte astfel amplitudinea de mişcare, îmbunătăţeşte sau normalizează mersul (modificat în patologia şoldului şi genunchiului), ameliorează durerea cervicală şi lombară (în spondiloze) cât şi cea de la nivelul umărului (caracteristice în sindromul de conflict subacromial şi leziunile rotatorilor), influenţează pozitiv mişcările umărului prin tonifierea musculaturii acestuia. Astfel masajul profesional are efecte benefice importante pentru desfăşurarea activităţilor din rutina zilnică, atât de importante pentru aceşti pacienţi.

Nu în ultimul rând prin componentă de relaxare, diminua stresul şi asigură un psihic bun, indispensabil pentru o evoluţie şi recuperare optimă.

De asemnea, nu trebuie să neglijăm faptul că masajul, trebuie realizat sistematic şi periodic, în strânsă armonie cu etapele programului de recuperare şi evoluţia clinică, pentru a avea efectele cele mai bune.

Dr. Bogdan Bumbu

 

          Specialist în tehnica masajului, Luminţa Dumitrean vă aşteaptă la noul cabinet din str. Ursului, nr. 2, unde se poate beneficia de tratamente de post eurotest (poziţia corpului) şi lifting facial cu aparatură de ultimă generaţie, toate acestea efectuate de un specialist în domeniu.

 

Relaţii la tel: 0763155970 şi 0751234044.

          Mulţumim domnului primar Ioan Szabo, din comuna Şanţ,  mereu aproape de comunitate şi nu numai,care ne-a pus la dispoziţie un spaţiu unde locuitorii comunei beneficiază de tratamente de specialitate în tehnica masajului şi fizioterapie.

 

 

Comentarii

05/12/19 20:22
Baciu Iulian

Cum va putem contacta?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5