Număr maxim de studenţi în anul I la Extensia Bistriţa a Universităţii Tehnice

Numărul celor care au ales să urmeze cursurile Universităţii Tehnice, la Bistriţa, înregistrează o creştere spectaculoasă. Dacă anii trecuţi, în anul I se înscriau 100 de studenţi, în 2015 vorbim de numărul maxim, şi anume 175 studenţi, alţi 20 de candidaţi fiind lăsaţi pe o listă de aşteptare, a precizat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, conf. univ. dr. ing. Virgil Ispas. Potrivit acestuia, Extensia bistriţeană a Universităţii Tehnice numără 584 de studenţi, dintre care 479 pentru licenţă şi 115 la Master.
„Este primul an când avem dificultăţi la admitrere în sensul că nu putem asigura locuri de şcolarizare pentru cererea care există. (...) Asta se datorează mediului industrial, a cererii locurilor de muncă în zona ingineriei”, a menţionat acesta.
De altfel, la nivelul municipiului a fost destul de dificil de găsit şi o sală de curs pentru toţi studenţii anului I, compania Comelf punând la dispoziţie o sală de şedinţe. Univcersitatea Tehnică îşi desfăşoară activitate, în municipiul nostru, în alte trei locaţii, şi anume în spaţiul propriu de pe str. Ecaterina Teodoroiu, pe str. Albert Berger (cu sprijinul Primăriei Bistriţa) şi la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”.
Universitatea Tehnică are în comodat şi imobilul fostului Tribunal Bistriţa-Năsăud, care ar urma să fie reabilitate. Potrivit dr. ing. Virgil Ispas, în această toamnă va fi finalizat proiectul tehnic în vederea accesării unei finanţări europene. Pe viitor, Politehnica clujeană îşi propune să rezolve şi situaţia spaţiilor de cazare pentru studenţi, pentru a putea primi şi studenţi din zona Moldovei, în special din judeţul Suceava.
În ceea ce priveşte planul de şcolarizare, pe lângă cele patru specializări actuale de licenţă – inginerie industrială, inginerie şi management, robotică şi inginerie medicală - ar urma să fie înfiinţată şi o secţie de informatică.

Comentarii

30/09/15 14:19
Vizitator

Este evidenta nevoia acuta a construirii unui Campus Universitar modern la Bistrita, prevazut cu spatii de invatamant care sa cuprinda sali de curs si laboratoare, dar si cladiri pentru camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc unde sa fie aduse impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita. In acest sens, pe aproximativ 3 ha existente in administrarea primariei Bistrita, in zona fostului Proditerm ar fi un loc potrivit pentru un Campus Universitar care sa adune laolalta extensiile universitare imprastiate prin oras, dar in special extensia Universitatii Tehnice, avand in vedere apropierea de zona industriala, cat si de oras, mai ales ca acolo mai exista Grupul Scolar Forestier, dar si alte institutii, intre care si Jandarmeria Bistrita. In legatura cu spatiile disponibile pe strada Zefirului ar trebui sa existe viziune mai larga care sa includa sistematizarea intregii zone. In primul rand ar putea fi prevazuta si o eventuala prelungire a Strazii Zefirului de la fostul PRODITERM pana in Str. Tarpiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5