Concurs de modelare 3D pentru elevii din Bistrița-Năsăud! Primii trei clasați, admiși pe locuri speciale la Universitatea Tehnică

Echipele de roboticieni din liceele judeţului – CN „Andrei Mureşanu”, CN „Liviu Rebreanu”, Colegiul Tehnic Infoel, CN „Petru Rareş” Beclean, CN „George Coşbuc” Năsăud şi Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi – alături de profesorii coordonatori au participat la deschiderea cursurilor de iniţiere gratuită în proiectarea asistată de calculator - "SolidWorks Mastermind Challenge - Concurs de modelare 3D pentru elevi"  - organizate de Departamentul de Ingineria Proiectării şi Robotică din cadrul Facultăţii de Inginerie Industrială, Robotică şi Managementul Producţiei. Evenimentul a fost găzduit de Extensia Bistriţa a Universităţii Tehnice.

          Inspectorul şcolar general Cristian Nicula şi inspectorul şcolar general adjunct Zoltan Deak au fost alături de tinerii bistriţeni, gazde fiind prof. dr. ing. Virgil Ispas – directorul Extensiei Bistriţa şi dr. ing. Călin Neamţu.

          „Am promis la deschiderea acestei Extensii faptul că vom da acces elevilor din judeţul Bistriţa-Năsăud la tot feluri de manifestări legate de şcoală. Sperăm să ajutăm copiii pentru admitere şi să lucreze în softuri la zi. Aceste demers al nostru vine spre zona de licee, pentru ca tinerii să ştie cu ce softuri vor lucra aici, la ce instrumente vor avea acces”, a declarat prof. dr. ing. Virgil Ispas.

          Dr. ing. Călin Neamţu a menţionat că acest curs este dedicat viitorilor studenţi, în prezent elevi în clasele XI-XII. „Vom avea un curs intensiv, o lună de zile, parte din ore online, parte faţă-n faţă. Cursanţii vor primi câte o licenţă demo cu care să poată lucra până la finalul acestui an şcolar, să poată exersa. După finalizarea celor zece sesiuni, vom avea un concurs pentru ei, va trebui să-i premiem. Cei mai buni vor primi o diplomă emisă de UTCN cu care se vor putea mândri peste ani şi ani. Sperăm să fie primul loc concurs de proiectare 3D. Cursul este cuprins în Regulamentul de admitere şi cei care vor lua primele trei locuri la acest concurs vor putea fi admişi pe locuri speciale. Vor fi puţini dintre cei mulţi care sperăm să participe la acest concurs. Concursul se va derula pe două secţiuni, a XI-a şi a XII-a. Am dorit să ne întâlnim cu cei care participă la concursurile de robotică pentru că ei sunt, în primul rând, potenţialul nostru target pentru robotică. Înscrierile se vor face online şi vor apărea informaţii pe site-ul Facultăţii.         Fiecare echipă trebuie să-şi modeleze robotul şi utilizează softuri diferite. Noi le vom pune la dispoziţie unul dintre cele mai bune softuri pe partea de modelare. Practic, vor învăţa să-şi modeleze roboţii în acest soft”, a explicat dr. ing. Călin Neamțu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5