O aniversare în comunitatea românească din Seattle-Kirkland, cu năsăudeni

Avem o deosebită satisfacție când în jurul nostru avem români americani, prilej minunat de a ne aminti de satul natal, cu oameni minunați, ce au pătruns adânc în inimile tuturor. Ne provoacă și totodată parcă ne roagă să le scoatem în față tradițiile de acasă. Românii stabiliți aici, au deja și cetățenia americană, se bucură de toate drepturile, dar au și obligații față de țara care îi ocrotește și le oferă locuri de muncă. Ei sunt harnici, sunt buni gospodari, dovadă,  condițiile înalte de confort, dar și renumele ce-l au la locul de muncă: Microsoft, Boeing, Amazoane, bănci, unități comerciale, diferite societăți, iar unii și-au deschis case pentru bătrâni, mult solicitate tocmai pentru grija și respectul ce-l acordă persoanelor internate.

Cu toate că aici casele sunt foarte scumpe, majoritatea s-au străduit să-și cumpere casă și să o amenajeze după bunul plac. Colaborează între ei, se ajută reciproc, se vizitează și organizează diferite întruniri în duminici și sărbători. Unitatea românească de aici este săvârșită prin Sfânta Biserică, prin credința străbună. Se întâlnesc la sfintele rugăciuni în noul locaș de Închinăciune din Seattle, o catedrală ortodoxă care adună peste 700 enoriași din zonă, dar și în alte biserici creștine românești.

La o asemenea întrunire prietenească, am participat și noi în ziua de 31 august 2019, în familia PURAVEȚ din Kirklan, veniți aici prin loteria vizelor, în anul 1995, din ținutul Sucevei, urmași de-a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, care și-au aniversat 33 ani de căsătorie, având ca invitați câteva familii de români, printre care am fost și noi, mai ales că ne cunoșteam din vizitele anterioare, participând și la alte evenimente împreună. Tatiana și Petru, mirii de acum 33 de ani, trăiesc într-un palat, unde domină florile, arbuștii ornamentali, gazonul ce așteaptă să fie călcat, camere spațioase mobilate în stil românesc, cu icoane, prosoape, carpete, poze de familie și din viața satului moldovenesc.

Cei doi copii, Tiberiu și Sebastian, sunt la casele lor, sunt bine văzuți la locul de muncă, unul la primăria orașului și unul la o companie americană, dând dovadă de o voință extremă.

Tinerii de acum 33 de ani sunt dominați de cifra 3, care conform numerologiei este cifra  cea mai creativă, care inspiră prietenii  și  conduce către dezvoltarea personală a individului cu o semnificație  puternică în religia creștină ca simbol a SFINTEI TREIMI. Nu întâmplător, Tatiana și Petre sunt prezenți în viața creștin-ortodoxă, sunt răbdători și cu o imaginație bogată, iar cifra care amintește de taina căsătoriei lor, reprezintă renaștere, deoarece Iisus s-a rugat de 3 ori în grădina Ghetsimani, înainte de a fi prins și 3 au fost martorii transfigurării. Totodată, este numărul renașterii, deoarece Iisus a stat pe cruce 3 zile și 3 nopți, înainte de a urca la ceruri, iar locașul de închinăciune pe care cu regularitate îl frecventează, poartă numele „Sființii Trei Ierarhi”. Iată doar câteva simboluri ale evenimentului sărbătorit, ce inspiră prietenii și dorința de a te face plăcut în  societate, cu atitudini jucăușe și deschise, prin stăpânirea unei doze bună de umor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5