Năsăudeni la Microsoft

Ioan și Lucreția Mititean

Am pornit din Cluj, de pe aeroportul ,,Avram Iancu”, înainte de cântatul cocoșilor, vineri, 19 iulie 2019, iar după 16 ore de zbor, cu scurte popasuri în București și Paris, am ajuns în aeroportul din Tacoma - Seattle, o zonă încărcată de verdeață, unde căprioarele și alte vietăți se plimbă în voie de la o grădină la alta.
După o verificare amănunțită și o interogare pe măsură în favoarea securității, ne-am îmbrățișat cu cei dragi: Livia, Călina și Nicu, ne-am urcat în lift până la etajul III, unde era parcată mașina. De anul trecut au apărut în zonă elemente noi, parcuri bine întreținute, baze sportive, locuri de parcare și calea ferată suspendată pe distanța Aeroport - Tacoma – Seattle, o realizare de excepție pe circa 30-35 km.
Am ajuns la casa cu nr. 5515, casă ce ne leagă prin zeci de fire, unde este o părticică din sufletul nostru, amplasată în orașul REDMOND, ce face parte din Comitatul King, Washington, aflat la 24 km de Seattle, cu o populație de 54.144 locuitori, atestat documentar în anul 1870.
Aici se află Campusul Microsoft, o companie americană producătoare de software, constituită de aproape 50 de ani de către Bill Gates, avându-l alături pe Paul Allen, un inventator, antreprenor, filantrop, care a influențat multe aspecte ale vieții moderne, de la tehnologie și știință, la sport și muzică. Păcat că s-a stins anul trecut, la vârsta de 65 de ani!
Microsoft este lider mondial într-o serie de programe operative pentru calculatoare Windows și MS-DOS. Este o companie care dezvoltă, produce, licențiază și face întreținerea la o gamă largă de servicii, în principal legate de calculatoare.
Aici, în patria calculatoarelor, parcă la fiecare pas se aude un limbaj de programare de nivel înalt, cu instrucțiuni din cuvinte ale limbii engleze. Compania este prezentă în peste 100 de țări, printre care și în România, încă din anul 1992, având două centre, unul de suport tehnic în București și unul de dezvoltare, la Timișoara, cu un număr de 300 de salariați. Deși în teorie Campusul Microsoft este doar o zonă, un cartier în interiorul orașului Redmond, în realitate e un adevărat oraș în sine, cu magazine, restaurante, farmacii, bănci, poștă, cabinete medicale și ca orice oraș care se respect, are și teren de fotbal, peste 100 de clădiri și tot atâtea parcări subterane, rețea de transport public, televiziune, cât și o echipă calificată de grădinari. Tricolorul românesc se află pe catarg alături de celelalte țări care au salariați în cadrul Companiei, în jur de 100. România are aici 500 de salariați, care de la capăt de lume, ne dau o lecție frumoasă și susțin cu fruntea sus că nu se simt cu nimic inferiori printre cei 100.000 angajați de toate națiile.
Am intrat în vorbă cu mai mulți români care vor fi prezenți la serata literară ce va avea loc în curând și printre altele mi-au spus ,,Lucrăm 50 de ore pe săptămână, dar ne bucurăm de fiecare moment și ne împăcăm cu toții ca frații. Poate că nu exagerăm când spunem că limba română este a doua limbă a Microsoft-ului.” Mulți dintre românii din companie, pe care-i avem în poză, au avansat foarte repede, printre care și năsăudenii: Nicolae Dăian, Irina și Cristi Salvan, Emil Cicoș, Rusu Iuliu, năsăudeni cu afinitate pentru acest domeniu, care sunt profesioniști și au urcat destul de repede scara ierarhică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5