O bistriţeancă îl apelează din Manchester pe Dinu Patriciu
Adria Purcar este o tânără de 22 ani, din Bistriţa, care s-a trezit oarecum abandonată în Manchester. Beneficiară a unei burse „Orizonturi Deschise”, oferite de Fundaţia Dinu Patriciu, bistriţeanca a aflat că programul de burse a fost sistat, tocmai când trebuia virată a doua tranşă a finanţării. „Îmi pare rău pentru pentru orice neplăcere cauzată de întreruperea finanţării dumneavoastră şi sper că veţi găsi mijloace financiare alternative pentru continuarea traseului academic”, au transmis sec prin e-mail reprezentanţii Fundaţiei Dinu Patriciu.
Adria Purcar dar şi alţi masteranzi aflaţi în situaţia ei au încercat să-i convingă pe cei de la fundaţie să le ofere sprijin financiar în continuare, vorbim de 7.500 dolari, astfel încât să încheie anul universitar. Deocamdată, veştile nu sunt dintre cele mai bune.
Povestea ne-a fost dezvăluită de mama Adriei, Marieta Ciucă. „Înţeleg că este o fundaţie privată, dar nu se poate să ne batem joc de aceşti tineri. Să găsim o soluţie pentru a rezolva această situaţie. Mai faceţi un efort, sunt vârfuri care reprezintă România. Dacă aţi recunoscut excelenţa, atunci să o susţinem”, face apel mama Adriei, în speranţa că va fi auzită.
Marieta Ciucă ia în calcul şi posibilitatea de a intra în greva foamei în faţa sediul Fundaţiei Dinu Patriciu, ca gest extrem pentru copilul său. Renunţarea la aceste studii, pentru Adria, ar însemna să piardă totul…
„Adică 22 de ani, în care nu a ştiut altceva decât să studieze. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestionarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” cu media generală 9,87, iar examenul de licenţă l-a trecut cu 10. A obţinut o bursă Erasmus la Universitatea Kingston din Londra, unde a primit calificativul excepţional. Trebuie să spun că şi atunci lucra la Mc Donald’s, iar noaptea adormea pe saci, când nu se ducea la bibliotecă.(…) A primit această bursă la Manchester, în domeniul managementului în politici de sănătate. Anul trecut, statul englez i-a acordat un sprijin financiar, fiind singurul beneficiar din Europa. Dacă statul englez recompensează excelenţa, de ce noi o abandonăm?”, ne-a povestit, printre lacrimi, mama bistriţencei.
Adria Purcar luptă pentru a-şi face masteratul în managementul politicilor publice de sănătate la Manchester Business School. Ziua, la cursuri, noaptea la bibliotecă. Timpul liber şi-l petrece ca ospătar, lucrând pentru a-şi putea plăti costurile de întreţinere. De Crăciun, de Revelion a muncit, pentru a avea bani pentru perioada din 2012. Tocmai atunci a şi aflat că banii pentru plata studiilor au fost sistaţi.
Acum aşteaptă o minune, de oriunde, pentru a putea să-şi finalizeze studiile în septembrie 2012 şi pentru a reveni, aşa cum s-a angajat prin contract, în România cu un plus de valoare.
Adaugă comentariu nou