O modernă Unitate Medico-Socială a fost inaugurată la Susenii Bârgăului, în prezenţa a numeroase oficialităţi
În urma implementării unui proiect cu finanţare europeană, prin intermediul POR, s-a realizat o europeană, modernă, necesară şi utilă Unitate Medico-Socială la Susenii Bârgăului, din comuna Prundu Bârgăului, care va fi dată în folosinţă efectiv la data de 1 martie.
La evenimentul din 19 februarie, organizat la Primăria Prundu Bârgăului, au onorat cu prezenţa senatorului Ioan Deneş, deputaţii Doina Pană şi Daniel Suciu, vicepreşedintele CJ – Alexandru Pugna, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan, gazda manifestării – Doru Crişan, primar al comunei prundu Bârgăului, invitaţi şi mass-media.
Primarul comunei a făcut un pertinent expozeu privind istoricul acestei instituţii şi a modului de implicare a Primăriei în realizarea acestui obiectiv, mulţumind în mod special preşedintelui CJ BN – Radu Moldovan, DSP BN, Consiliul Local Prundu Bârgăului, directorului aceste unităţi – Gavril Bruj, precizând faptul că această deosebită investiţie şi reabilitare a fost în valoare de 4.000.000 lei, iar aici vor fi cazaţi 60 de persoane care au nevoie de îngrijiri, cu perspectiva măririi capacităţii la 70 sau 75 persoane cazate.
Directorul unităţii, Gavril Bruj, a făcut o prezentare profesionistă a acestui edificiu denumit „Centru social pentru găzduirea pe perioadă determinată a persoanelor în vârstă de pe raza comunei Prundu Bârgăului”, proiect care face parte din subprogramul „Investiţii în servicii sociale” lansat de Ministerul Dezvoltării şi Prognozei şi hotărât de CL Prundu Bârgăului pentru participare la cofinanţarea proiectului prin HCL nr. 95 din 29.05.2003.
Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Susenii Bârgăului a ţinut permanent legătura cu ADR N-V pentru a putea fi realizată şi în data de 05.03.2015, prin scrisoarea OI s-a notificat aprobarea pentru finanţarea proiectului, fiind finalizat în 2016 cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Guvernul României.
UAMS Susenii Bârgăului este dotată cu aparatură performantă de recuperare, inclusiv în urma unor accidente vasculare, kinetoterapie etc., care vor face ca viaţa celor internaţi să fie mai bună, inclusiv de resuscitare în caz de stop cardiac.
Monica Mureşan a prezentat serviciile oferite de acest centru, precizând că s-au creat 31 locuri de muncă pentru cei din Susenii Bârgăului, este o unitate modernă, europeană.
Primarul comunei a mulţumit presei pentru modul cum a mediatizat şi mediatizează evenimentele din localitate.
Obiectivul general al proeictului îl reprezintă sprijinirea dezvoltării economice şi sociale durabile a comunei Prundu Bârgăului prin îmbunătăţirea calităţii infrastructurii şi serviciilor sociale rezidenţiale şi ridicarea acestora la standarde europene în vederea ameliorării situaţiei socio-economice precare a categoriilor şi grupelor de vârstă defavorizate ale populaţiei judeţului Bistriţa-Năsăud şi Regiunii de Dezvoltare Nord-vest.
Prin implementarea proiectului se vor putea satisface parţial şi necesităţile de asistenţă socială ale regiunilor limitrofe, spre exemplu Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, zonele de S-V ale judeţului Suceava, contribuind la obţinerea rezultatelor urmărite prin Strategia Naţională de Dezvoltare a serviciilor sociale şi anume: asigurarea unei reţele naţionale de servicii sociale, echitabil distribuită, performantă, accesibilă tuturor potenţialilor beneficiari.
Citiţi şi:
- Primăria Prundu Bârgăului intenţionează „să privatizeze” Unitatea Medico-Socială din Suseni
- Investiții de peste 6 milioane euro, la Prundu Bârgăului, în ultimii ani. Proiecte curajoase, pentru 2016
- Două proiecte de asfaltare a străzilor, la Prundu Bârgăului, cu fonduri guvernamentale. Grădiniţa din Susenii Bârgăului, finalizată. Panouri fotovoltaice pentru şcoli, Primărie şi unitatea medico-socială
- Redacţia cotidianului „Răsunetul”
- Bucurie la unitatea medico-socială din Susenii Bârgăului
Adaugă comentariu nou