În comuna Sânmihaiu de Câmpie

Oameni care „sfinţesc” locul prin dăruire, hărnicie şi implicare – Ioan Mate şi Dorin Nicula

O comună în care viaţa a revenit la normal, unde iniţiativele noii conduceri rezolvă prompt problemele cetăţenilor, unde doi oameni se zbat zi şi noapte pentru a deveni „motorul” acţiunilor care schimbă faţa comunei, mobilizând forţe şi participând efectiv la înfrumuseţarea localităţii, alături de cei care ştiu să cupleze la activităţi edilitar-gospodăreşti şi de curăţenie de primăvară, şi nu numai, dorind din suflet şi inimă să ajungă un exemplu în judeţ, să fie „fruntaşi” şi mândri, aşa cum au mai fost cândva.
Două „boabe de argint viu” şi „doi spiriduşi”, doi neastâmpăraţi veşnic, cu ochii ageri, dar critici, au luat în spate toate greutăţile, s-au „înhămat” la muncă şi au făcut schimbări radicale în ceea ce priveşte aspectul şi nivelul de trai al oamenilor.
Aceşti doi „eroi” nu sunt alţii decât primarul Ioan Mate şi viceprimarul Dorin Nicula, care s-au dovedit a fi buni gospodari, ştiind să se ocupe de curăţenia de primăvară, în toată comuna, reuşind să mobilizeze toţi cetăţenii şi să realizeze următoarele: curăţarea şi decolmatarea şanţurilor aparţinătoare DJ 151 de la intrare şi până la ieşirea din comună; în satele comunei s-au curăţat şi decolmatat toate şanţurile şi podeţele, s-au defrişat de arboret şi buruieni malurile aparţinătoare şanţurilor; pietruirea tuturor drumurilor din comună şi repararea podeţelor sau podurilor; s-au săpat peste 10 fântâni în toate satele aparţinătoare pentru a rezolva problema atât de spinoasă a apei; terminarea reabilitării totale a dispensarului uman în interior şi exterior: repararea şi utilarea corespunzătoare a Cabinetului stomatologic, fiind aşteptat medicul specialist etc.
Cum sunt multiple problemele într-o comună, primarul, viceprimarul şi unii consilieri se zbat şi au o mare preocupare pentru introducerea apei curente pe întreg teritoriul comunei şi fac un apel la organele judeţene să ajute şi să-i sprijine în acest sens.
Introducerea gazului metan este marea durere şi dorinţă a conducerii Primăriei, cât şi a cetăţenilor. Deşi cetăţenii satului Stupini au achitat în totalitate sumele ce le reveneau pe fiecare familie, încă de acum 7-8 ani pentru introducerea gazului metan, nici până în această dată gazul nu arde la nicio locuinţă.
Se pune întrebarea retorică: Ce s-au făcut cu banii, unde sunt? Cine trebuie să controleze?
Sperăm ca organele abilitate să se sesizeze şi să facă lumină în acest caz, cetăţenii vânzându-şi vacile, porcii, oile etc. pentru a plăti, cu chitanţă, contravaloarea instalării gazului.
O problemă sensibilă este şi cea a medicului uman, cetăţenii dorind să aibă permanent în comună un medic de familie care să se deplaseze pe tot teritoriul comunei şi la nevoie şi în împrejurimi.
Dacă se vrea se poate, deşi a trecut puţin timp de la alegeri, conducerea comunei a dat mari speranţe tuturor cetăţenilor pentru faptul că promisiunile se materializează în acţiuni, finalizări şi proiecte promise.
Deci, „omul potrivit la locul potrivit” poate „sfinţi” orice loc, iar cetăţenii din Sânmihaiu de Câmpie vor răspunde prezent la orice chemare a conducerii, respectându-i pe cei care îi reprezintă şi cu dorinţa arzătoare de a deveni exemple.
Să auzim numai de bine şi felicitări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5