Oana Raluca Baciu, director, şi Camelia Florian, director adjunct, proiecte importante pentru revigorarea sistemului educaţional la Liceul Tehnologic Lechinţa
Liceul Tehnologic Lechinţa este cea mai importantă instituţie şcolară de profil din zona de Câmpie a judeţului nostru, unde învaţă peste 600 de elevi, alături de dascăli, pe profile adaptate zonei. Cele patru corpuri de clădire ale instituţiei sunt dotate, cu ajutorul administraţiei locale şi a primarului Romeo Florian, cu tot ceea ce trebuie pentru buna desfăşurare a actului educaţional. Echipa din fruntea şcolii – Oana Raluca Baciu, director şi Camelia Florian, director adjunct - are proiecte importante pentru revigorarea sistemului educaţional.
Atât pentru şcoala de centru, cât şi pentru şcolile arondate, se are în vedere ca în procesul educaţional elevii şi cadrele didactice să beneficieze de tot sprijinul pentru un învăţământ de calitate care să aducă şi rezultate pe măsură.
Directorul şcolii, Oana Raluca Baciu, este profesor de engleză şi a fost director şi în perioada 2012-2013 până a accesat pentru un doctorat în Viena, acolo unde a predat la The International Christian School, de unde s-a întors cu o bogată experienţă pentru şcoala pe care o manageriază din nou de la începutul anului şcolar. Asistent universitar la UBB Extensia Bistriţa, doctorand la Facultatea de Filozofie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Viena, doctor în Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai”, cu o mulţime de alte cursuri absolvite, Raluca Baciu dovedeşte că ceea ce a învăţat prin studiile pe care le-a absolvit poate fi aplicat de către un bun manager şi în instituţia pe care o coordonează. Mai mult, Raluca Baciu este şi un bun pictor însă, deşi are o serie de expoziţii la activ, atât în ţară, cât şi în străinătate, şi premii obţinute în domeniul artistic, pentru o perioadă s-a dedicat cu totul şcolii unde, împreună cu colegii, dar şi cu elevii, realizează lucruri deosebite.
Directorul adjunct, Camelia Florian, este absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Chimie, cu cursuri postuniversitare de perfecţionare atât în chimie, cât şi în fizică la universitatea clujeană. A participat la o serie de cursuri axate pe management educaţional şi este membru într-o serie de comisii la concursurile şi olimpiadele dedicate chimiei.
Împreună - Raluca Baciu şi Camelia Florian, - formează o echipă managerială frumoasă, în care educaţia elevilor şi performanţa acestora este pe primul plan.
Şcoala se pregăteşte pentru examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, unde se aşteaptă rezultate bune din partea elevilor, dar şi pentru admitere, liceul păstrând specializarea Agricol, iar la profesională – Mecanic, profile adaptate zonei.
De curând, a fost lansat în premieră şi Imnul liceului compus de Cornel C. Costea, muzica aparţinând compozitorului Bogdan Curta.
De asemenea, trebuie menţionat faptul că Liceul din Lechinţa este printre puţinele şcoli din judeţ care au o revistă proprie, al VI-lea număr fiind lansat de curând, în prezenţa unor nume cunoscute din domeniul culturii.
Proiectele sunt multe şi frumoase, nouă nu ne rămâne decât să urăm succes doamnelor director, cadrelor didactice şi elevilor în tot ceea ce vor face pentru bunul mers al educaţiei din Lechinţa şi din zona de Câmpie a judeţului.
Citiţi şi:
- Delegație de 11 cadre didactice, din 4 țări, în vizită la Liceul Tehnologic Lechința
- Romeo Florian a depus jurământul pentru al cincilea mandat de primar al comunei Lechința: Va fi cel mai greu mandat, cu investiții majore!
- Premiul I pentru elevii din Lechinţa la Festivalul Naţional de Folclor „Flori de mai” din Cluj-Napoca
- Directori noi în şapte unităţi şcolare din Bistriţa-Năsăud! Toţi directorii de şcoli intră în febra examenelor
- Revista PreTexte, lansată la Lechinţa
Adaugă comentariu nou