Opt profesori din Kayseri (Turcia), în jobshadow la Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” Bistrița

În săptămâna 15 - 19 ianuarie, Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” a fost gazdă pentru opt profesori din Kayseri, Turcia,  într-o activitate de jobshadow în cadrul Acreditării Erasmus KA121-SCH- nr. proiect 2022-1-TR01-KA121-SCH-000064554. Pe parcursul celor 5 zile aceștia au participat la activitățile din grădiniță, activități ce s-au concentrat pe protejarea mediului și utilizarea TIC în activitățile didactice.

Luni, 15 ianuarie, profesorii au participat la o activitate ecologică susținută de invitatul special de la ADI Deșeuri, domnul Ioan Bradea, care i-a învățat prin joc pe copii importanța reciclării și cum trebuie să reciclăm pentru a ne bucura de un mediu curat.

Marți, 16 ianuarie, împreună cu preșcolarii de la grupa mijlocie B și doamna educatoare Alina Moldovan, profesorii au vizitat fabrica Polimed. Aici copiii au observat procesul de fabricare a sacoșele din plastic, importanța reutilizării și reciclării acestora.

Miercuri, 17 ianuarie, au avut parte de  activități în care au predominat utilizarea TIC în procesul instructiv educativ la grupa mare C. Doamna educatoare Lungu Oana a oferit cadrelor didactice oportunitatea de a observa modul de integrare a jocurilor interactive în activitățile prezentate, de utilizare a a diverselor aplicații pentru a face lecția mai interactivă și mai atractivă pentru preșcolari. În partea a doua a zilei gazdele au organizat un workshop „Utilizarea tehnologiei în activitatea didactică la grădiniță” prin intermediul cărora doamna profesor Oana Lungu a prezentat pas cu pas crearea de jocuri interactive folosind aplicația CANVA. Acest workshop a fost util atât pentru profesorii aflaț în jobshadow cât și pentru cadrele didactice din instituția noastră. La finalul zilei am avut ocazia ca fiecare echipă să își prezinte jocul creat.

Joi și vineri profesorii au fost repartizați la trei clase și au participat la activitățile grupelor mijlocii și mari, în cadrul activităților s-a îmbinat utilizarea tehnologiei (wordwall, canva, jingsaw puzzle, animate your drawing) cu activitățile de protejare a mediului.

Activitățile din grădiniță s-au încheiat cu prezentarea unei parade a costumelor Eco ale copiilor din grupa mare A, coordonați de doamnele educatoare Runcan Elena și Mărincean Ana Maria, iar seara s-au înmânat certificatele într-un mediu festiv.

Alina Moldovan, profesor învățământ preșcolar

,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5