Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat de 66 de ani din Bistriţa, care şi-a ameninţat fosta soţie

Ieri, în urma evaluării situaţiei de fapt și întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 66 de ani, din municipiu. Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că bărbatul, fostul soț al unei femei de 65 de ani, ar fi amenințat-o pe aceasta cu acte de violență. Polițiștii monitorizează starea conflictuală, respectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de violență în familie, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Reamintim faptul că ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

Poliţiştii constată existenţa riscului iminent pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului. Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:

- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;

- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;

- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

 

Ordinul de protecţie provizoriu cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5