Ovidiu Frenţ: Plec liniştit, cu capul sus şi le mulţumesc celor care mi-au spus că mi-am făcut foarte bine datoria

          Ovidiu Frenţ, cel care a deţinut funcţia de prefect din 2016 încoace, după ce fusese subprefect în 2009 şi în perioada 2012-2016, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pleacă cu fruntea sus, adresând mulţumiri tuturor celor cu care a colaborat la nivel inter şi intrainstituţional.

          „Eu, personal, simţeam nevoia să plec din această funcţie, mai ales că mai am cumulate 48 de zile de concediu neefectuate şi simţeam nevoia unei pauze. Nu eram convins că se va trece la profesionalizarea funcţiei de prefect, de subprefect şi de inspector guvernamental, este o mare minciună. (...) Ar fi foarte bine să se asume, pentru cei care vom veni după noi, aceste funcţii politic, care să fie pe perioada mandatului Guvernului. E o muncă cu un grad extrem de mare de uzură şi întotdeauna s-a considerat că atunci când ceva merge rău, prefecţii să plătească, pentru a se calma spiritele în spaţiul public şi a se oferi nişte victime şi apoi se analizează. Plec liniştit, cu capul sus şi le mulţumesc celor care mi-au spus că mi-am făcut foarte bine datoria”, a spus Ovidiu Frenţ.

          Frenţ a subliniat faptul că Instituţia Prefectului are un rol important în menţinerea echilibrului la nivel instituţional, în zona actelor administrative, a aplicării legilor, asigurând ca derapajele să fie corectate în stadiu incipient. Fostul prefect a prezentat un raport de activitate al mandatului său, punctând aspecte ce ţin de Corpul de control al prefectului, audit intern, Serviciul de verificare a legalităţii actelor, Serviciul de afaceri europene, dezvoltare economică şi conducerea instituţiilor publice deconcentrate, dar şi de la Paşapoarte şi Permise/înmatriculări.” Aşa cum există guvernul vizavi de ministere, aşa şi Instituţia Prefectului are rolul cu celalalte instituţii deconcentrate. Instituţia Prefectului este punctul central, de coeziune, între instituţiile deconcentrate.(...) Monitorizăm şi fondurile europene”, a menţionat Frenţ.

          În mesajul său, acesta a evidenţiat şi parteneriatele parafate de Instituţia Prefectului, acţiunile de voluntariat, activitatea din domeniul relaţiilor externe, din domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, activitatea Comisiei Colibiţa, dar şi al comisiilor coordonate de Prefectură etc.

          Pe plan personal, Ovidiu Frenţ a spus că nu s-a gândit încă ce va face pe viitor. „Am trei variante şi nu am ales încă, dar e clar că voi lucra ori la stat, ori la privat, ori în ţară, ori în străinătate.  Nu omit niciuna dintre posibilităţi, nu m-am decis încă. Mă voi gândi foarte bine, am să discut cu cei apropiaţi, dar este cert că e păcat de experienţa acumulată, ca să lucrez şi la stat şi la privat ai o viziune completă asupra lucrurilor – şi dacă mai ai şi competenţe. Dezamăgirile pe care le-am avut în ultima perioadă, mă fac să spun că nu mă interesează, dar nu exclud această posibilitate (n.n. – de a candida pentru o funcţie anul viitor) pentru că s-ar putea să-mi treacă această senzaţie de acum. Vin sărbătorile, spiritul Crăciunului, mă odihnesc şi apoi... Mie îmi place competiţia, dar nu e competiţie în România, aici sunt aruncători de... unii în alţii. Nu este deloc tentant pentru cineva care are varianta mai liniştită să intre într-o luptă, dacă acea luptă e incorectă şi mizerabilă. Sunt convins că aş putea face faţă, am şi experienţa necesară. Am avut foarte multe propuneri să mă înscriu în tot felul de candidaturi”,  a concluzionat el.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5