„Pagini de istorie” pentru viitorii monarhişti năsăudeni

Într-o organizare de excepţie, Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, condus cu pertinenţă de către dr. Marius Nicolae Pop – preşedinte, au fost oaspeţii simpatizanţilor monarhişti din Năsăud.
Evenimentul a avut loc vineri, 20 februarie, începând cu ora 17.00, la Muzeul Grăniceresc din localitate şi s-a desfăşurat sub sigla „Pagini de istorie”, dedicate regilor României, cât şi rolului benefic pe care regalitatea a avut-o pentru România şi pentru români.
În deschiderea evenimentului s-a intonat Imnul Regal.
Despre valoarea evenimentului şi rolul Clubului Monarhiştilor Bistriţeni a vorbit, cu argumente şi exemplificări, dr. Marius Nicolae Pop – medic, motivând necesitatea înfiinţării unui club la Năsăud sau afilierea la Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, pentru a lărgi sfera de cunoaştere a adevăratului trecut istoric, monarhia putând fi o alternativă pentru viitor în România.
Prof. Simona Retegan Simioanca a făcut o excelentă dizertaţie privind regii, familiile regale şi beneficiile aduse ţării, pentru a cunoaşte adevărul gol-goluţ privind regalitatea.
O retrospectivă a regalităţii în România a făcut-o şi prof. Ioan Seni, preşedintele Despărţământului Astra din Năsăud, care a scos în evidenţă aspectele pozitive şi mai puţin pozitive la unii regi ai României.
Menţionăm că acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu Despărţământul Astra Năsăud.
Au mai opinat cu trimiteri şi motivaţii la evenimente din timpul regalităţii, privind vizita în oraşul Năsăud a Majestăţilor Sale Regale col. Ioan Şeu, care a descris cu lux de amănunte această vizită; dr. Traian Dascălu, care a realizat mai multe busturi ale personalităţilor culturale din judeţ şi dispus să realizeze şi bustul regilor, dar cu ajutor financiar; Florin Piersică – coordonator a trei ansambluri de muzică populară şi care este pentru păstrarea tradiţiilor şi a portului naţional.
În finalul întâlnirii, secretarul Clubului Monarhiştilor Bistriţeni – Mihai Fucă, a prezentat organizarea juridică a unui asemenea club monarhist.
Se aduc mulţumiri gazdelor, inclusiv d-lui prof. Lucian Vaida, directorul Muzeului Grăniceresc.
Un demers de o înaltă ţinută intelectuală şi spirituală şi de simţire românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5