Pe braţul propriu au indus medicii creşterea unei urechi noi
În 2010, pe urechea stângă a unei americance, s-a format o rană, despre care dermatologul, după o rapidă examinare, a conchis că este o formă de cancer de piele. În următorul an s-a descoperit că boala s-a extins şi pe căile auditive. În final, în timpul unei operaţii, care a durat 16 ore, medicii au extirpat urechea stângă a lui Sherrie, glandele aferente dar şi o parte din cutia craniană.
După operaţie medicii au informat pacienta că datorită lipsei unei părţi din cutia craniană, o ureche artificială numai cu bandă adezivă se poate monta pe cap, ceea ce nu ar elimina posibilitatea căderii urechii din când în când. Pacienta, nedorind să se expună la o asemenea probabilitate, a acceptat un implant de ureche crescută din ţesuturile proprii.
ORL-istul Patrick Bryne a declarat că de obicei pentru reconstrucţia urechii se foloseşte pielea feţei şi a gâtului, dar în cazul lui Sherrie, din aceste suprafeţe s-au tăiat deja dimensiuni considerabile cu ocazia îndepărtării tumorii. De aceea, medicii au aşezat sub pielea antebraţului structura unei noi urechi, alcătuită din cartilajul unor coaste. În timp de patru luni după ce au crescut ţesuturile necesare pe această ureche, ea a fost îndepărtată de pe antebraţ şi implantată pe capul bolnavei. Intervenţia totală a durat 20 de luni.
După operaţie se mai fac mici intervenţii pentru a crea o similitudine cât mai apropiată, privind poziţia urechii stângi în comparaţie cu urechea dreaptă. Rezultatul final va fi prezentat săptămâna viitoare pacientei, care are nevoie şi de un aparat auditiv pentru protezarea auzului.
Citiţi şi:
- Cum știi dacă ai ureche muzicală sau nu? Află aici!
- Aspecte de care ar fi bine să ții cont înainte să recurgi la un implant mamar
- Sângeorz-Băi: Şi-a înjunghiat de nouă ori soţia, apoi s-a spânzurat
- O femeie a decedat în urma accidentului de la Dumbrava. Vezi starea celorlate 3 victime!
- Premieră medicală, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: prima operație pe creier cu trezire intraoperatorie. Felicitări medicilor Andrei Farcaș-Rotariu, Anca Moldovan, Horațiu Chițac, Adina Timbuș
Adaugă comentariu nou