Peste 500 de sportivi îşi dispută medaliile la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness. Preşedintele Radu Moldovan: Bistriţa-Năsăud şi Bistriţa sunt pe harta competiţiilor de cel mai înalt nivel

Sala Polivalentă din Bistriţa găzduieşte, în perioada 11-12 noiembrie, Campionatele Mondiale de Culturism şi Fitness – juniori şi masters, pentru evoluţia în finală calificându-se 526 de sportivi din 56 de ţări, record istoric de participare. Acestora li se adaugă 216 delegaţi şi aproximativ 300 de susţinători, astfel că Bistriţa se transformă într-o capitală a sportului şi a diversităţii. Printre ţările participante se numără Africa de Sud, Siria, Angola, Ecuador, Argentina, Japonia, Brazilia, Costa Rica, Egipt, India, Trinidad Tobago, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Mexic etc.

         România va fi reprezentată de 50 de sportivi, printre aceştia numărându-se triplul campion mondial en-titre Lucian Popa, campioana mondială en-titre Ioana Şulea, campionul european Costel Torcea, vicecampionul european Sebastian Vasuţi, vicecampionul european Andrei Popa, vicecampionul european Costin Ilinca, dar şi alţi sportivi medaliaţi pe plan naţional şi internaţional. Speranţele delegaţiei noastre se leagă de nu mai puţin de 15 medalii.

         „Fără a folosi cuvinte foarte mari, dacă nu este cel mai mare eveniment organizat în România, este printre cele mai mari evenimente, cu o asemenea participare, cu un asemenea lot de sportivi, dintr-un număr atât de mare de ţări. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean şi celor din Primăria municipiului Bistriţa pentru acordul în unanimitate dat pentru organizarea unui asemenea eveniment. Judeţul Bistriţa-Năsăud şi municipiul Bistriţa  vor fi pe harta unor competiţii de cel mai înalt nivel. Închei prin a-i felicita pe aceşti minunaţi sportivi pentru eforturile pe care le fac şi-mi doresc ca cât mai mulţi dintre ei, sâmbătă şi duminică, să fie recompensaţi, acestora să le fie recopensată munca, să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a declarat preşedintele Consiliului Judţeean, Emil Radu Moldovan.

În context, viceprimarul Gelu Muthi a precizat că acest Campionat Mondial este un eveniment important pentru România, pentru sportul românesc, fiind o onoare pentru municipiul Bistriţa să fie gazdă şi co-organizator. „Sperăm ca sportivii, în cele două zile de competiţii, să ne încânte cu evoluţia lor. Rămâne ca cetăţenii din Bistriţa să fie prezenţi şi să se bucure de ceea ce vor vedea. La final, vom trage o linie, să ne bucurăm şi să ne amintim multă vreme de ce s-a întâmplat la Bistriţa”, a punctat viceprimarul municipiului Bistriţa.

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, care şi-a făcut astăzi „buletin de Bistriţa”, a menţionat că România are cel mai frumos lot participant, iar acest eveniment a reuşit să umple toate hotelurile, restaurantele, dar şi celelalte instituţii de cultură din Bistriţa şi nu numai. „Chiar dacă nu toţi sportivii vor obţine medaliile mondiale, cu siguranţă suntem cel mai frumos lot naţional. Vă puteţi uita în istoria culturismului românesc sau chiar în istgoria sportuilui românesc să vedeţi câte loturi au mai făcut parte din delegaţiile oficiale. (...) Mă bucur că am reuşit să umplem în Bistriţa hoteluri, restaurante, străzi, să vizităm muzee, să vedem lucrurile frumoase pe care le aveţi. Vreau să mulţumesc oreşedintelui Radu Moldovan şi, în mod oficial, îl fac membru oficial al federaţiei”, a declarat Gabriel Toncean.

Nu în ultimul rând, Roxana Ciuhulescu, organizator al evenimentului, a menţionat că preţul unui bilet este de 15 lei, iar abonamentul pentru cele două zile de concurs este de 20 lei. Toţi banii colectaţi din vânzarea biletelor vor fi direcţionaţi spre cazuri sociale. „Toţi banii vor fi donaţi unei familii care a rămas fără casă, în urma unui incendiu. Este vorba de o familie de 8 membri, din satul Sebiş, străbunica are 84 de ani, doi bunici de 60 de ani, doi părinţi de 32 şi 36 de ani şi trei copii de 6, 12 şi 14 ani. Ne rugăm să vindem cât mai multe bilete ca să putem să-i ajutăm, să ridicăm din nou acest cămin, un acoperiş deasupra capului. (...) Banii vor fi împărţiţi cu copilul care se află la tratament în Turcia”, a menţionat Roxana Ciuhulescu.

Invitaţi de onoare la acest eveniment vor fi, duminică, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic Român şi Mihai Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5