Peste 70 de posturi noi la DGASPC BN, majoritatea pentru infirmiere

Consiliul Judeţean va dezbate în şedinţa ordinară de miercuri proiectul de hotărâre ce vizează modificarea Organigramei şi a Statului general de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud. În fapt, se propune suplimentarea cu 73 de posturi, desfiinţarea a trei posturi de muncitor calificat – fochist şi înfiinţarea unui post de paznic, la Teaca. În urma modificărilor propuse, va rezulta o structură a DGASPC B-N cu 859 posturi.

         Suplimentarea posturilor reprezintă, în fapt, respectarea prevederilor legale, în sensul că pentru serviciile acordate în centrele rezidenţiale pentru persoane cu dizabilităţi, raportul angajat/beneficiar trebuie să fie 1/1. Din cele 73 de posturi nou înfiinţate, 62 de noi posturi ar urma să fie alocate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Beclean, iar 11 noi posturi la Centrul pentru Persoane cu Handicap şi Persoane Vârstnice Nuşeni.

         Potrivit documentaţiei proiectului de hotărâre, se înfiinţează posturi de asistent medical debutant, kinetoterapeut, logoped, psiholog şi infirmiere (61 posturi).

Comentarii

27/12/16 18:14
Carcotas de Bistrita

In spitale si prin caminele de batrani, infirmierele sunt o mare propblema. Guvernele care s-au succedat, au dat afara o categorie de personal pe care nimurugii l-au considerat ca nu este necesar si au obligat ca femeile de serviciu ( care matura , aduna gunoiul si dau cu t-ul pe jos... ) sa faca ele totul:
- ele aduna gunoaiele , fac curat si schimba lenjeria murdara ;
- Ele ridica si distribuie mancarea bolnavilor in spital;
- ele aduc medicamentele de la farmacie, pentru programul zilnic de tratamente ;
- ele duc probele medicale la analizele de laborator;
- si tot ele trebuie si sa sterga la c.ur neputinciosii care fac pe ei...
si ne mai miram de faptul ca este plin de tot felul de virusi prin spitale sau prin astfel de camine...
Baaaaaaaaaaai domnilor guvernanti treziti-va odata din aceasta stare si amortzeala a creierului pe care-l aveti si daca voi cand sunteti betegi imediat fugiti la spitalele din strainatate, deoarece voi aveti bani destui, ganditi-va ca noi , cei care v-am votat si v-am ales sa ne reprezentati, nu avem aceasta posibilitate . Pe noi, cand mergem la spitalele din Romania, cine ne " baga-n gura "... trebuie si sa ne " stearga la c.ur "... ceea ce nu este absolut deloc normal ... crapa.v-ar inteligentza sa va crape !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5