Port pe umeri durerile lumii
Toți oamenii, din naștere, au capacitatea de a simți psihic, sufletește durerea altora. Cercetările științifice ne spun despre faptul că un tip anume de personalitate la unii oameni este rădăcina suferinței lor psihice. Este vorba de oamenii cu capacitate empatică puternică.
Când un om interpretează eul altor oameni după propriul lui eu trăiește greu, pentru că îi cunoaște empatic pe ceilalți. De aici, vedem cum oamenii empatici receptează într-un mod aparte ceea ce este în jurul lor, ei transpun simpatetic viața celorlalți și, astfel, trăiesc afectiv mai complicat. Este și cazul meu.
Am trăit depresii dureroase și intense despre care am constatat ulterior că nu erau ale mele, erau ale unor ființe din familia mea, sau ale altor ființe din jurul meu.
Personal, toată viața mea am simțit suferințele celor din jur. Într-un târziu, ceea ce m-a ajutat a fost faptul că am descărcat teribilele stări prin acțiuni concrete de ajutor, prin Rugăciune și prin Lacrimi. Au fost și situații când am suferit și am intrat în Tăceri grele, asta fiindcă nu puteam interveni să ajut pe cei suferinzi, datorită refuzului acelor ființe de a fi ajutate, sau a fricii paralizante ce mi-o produceau, prin comportamentele lor manifestate față de mine, sau față de alte persoane, eu fiind prezentă.
La un moment dat, am studiat cărți despre diferite afecțiuni psihice, fenomene psihice, cărți care m-au ajutat să înțeleg în ce situație mă aflam. Era vorba că trăiam suferințele emoționale ale celorlați, dar și ale mele. Deci, trăiam durerile din două lumi, a mea interioară și a celorlalți. Era copleșitor, dar, prin studiu și Rugăciune am conștientizat că este vorba de capacitatea mea empatică, de tipul meu de personalitate ca ființă foarte sensibilă din naștere.
În ultimul timp se vorbește în spațiul public despre faptul că a fi empatic este ceva pozitiv în viața omului. Și, auzim îndemnuri către semeni să fie empatici cu ceilalți. Dar unii oameni nu pot fi empatici pentru că sunt din naștere fără credință în fenomenele parapsihice, fără credință în Dumnezeu, sunt alexitimici, sau și-au pierdut pe parcursul vieții această posibilitate de a empatiza. Acestora li se cere degeaba să aibă empatie, să empatizeze cu suferințele semenilor lor!
A fi empatic înseamnă să ai capacitatea de a simți concret emoțiile celorlalți, ca și cum ar fi propriile sentimente. Sunt cărți în care scrie că empatia este numită simț parapsihic. În fapt empatia este o capacitate psihică pe care o au majoritatea oamenilor, cu excepția celor care au anumite suferințe. Fie că se nasc fără această capacitate, fie că și-au pierdut capacitatea de a fi empatici din cauza unui mod de viață vicios, cu adicții, mod de viață care duce la pierderea acestei calități umane foarte importante.
Nu demult, am studiat cărți, aduse în calea mea de Dumnezeu, prin care am reușit, cât de cât, să controlez empatia ce îmi produce o suferință copleșitoare. Mă ajut cu medicina alternativă, cu remedii naturiste, mai ales cu esențele florale și privitul frumuseților naturii, dar cel mai mult cu Rugăciunea.
Prin credință neclintită în Divinitate și prin Rugăciune, în Prezent reușesc să știu, deși nu întotdeauna, când suferințele mele psihologice sunt ale mele, provin din interiorul meu și când sunt ale celorlalte ființe. Acum știu că fenomenul sensibilității psihice, emoționale este prezent la mulți oameni, așa cum este și la mine, și reprezintă un tip anume de personalitate.
Știu că există fenomene inexplicabile.
Pentru întreaga Omenire depresia este o suferință mare, grea și foarte concretă.
Este de dorit ca persoanele sensibile să își conștientizeze empatia și să învețe cum să scadă intensitatea emoțiilor dobândite empatic, situație în care nu mai pot apărea trăsăturile indezirabile ale sensibilității lor.
Urmare a faptului că am fost și sunt atentă la suferințele tuturor ființelor omenești, copii și adulți, suferințe pe care le-am simțit concret în psihicul și corpul meu, încerc, cât pot de des, să cer sprijin de la Dumnezeu.
Sunt ajutată de Divinitatea puternică, copleșitoare din interiorul meu, Energie Divină în care cred cu toată ființa mea.
Această putere lăuntrică m-a ajutat azi să vorbesc, în scris, despre depresie și empatie.
Vă doresc tuturor să Îl iubiți în primul rând pe Dumnezeu.
Comentarii
Despre intoleranta si `neputinta` sau despre lupta pentru resurse, inscenata atit de sefi cat si de subalterni; Cand papusa se apuca de par, urmeaza invartirea ei; ba-i asa, ba-i cum vrem noi. Grupul social discrimineaza dupa reguli pe care si le fabrica in gluma. Societatea este un joc. Etichetatii se aleg cu boli si nesustinuti dispar. Experienta, actiunea puse in comun sunt vindecatoare.
Si eu sunt recunoscatoare puterii rugaciunii, căci nu puteam concepe miracolul ei. Eram într-o perioadă în care parcă aveam 9 servicii odată. Nici nu înțelegeam de ce atâtea părți mă asaltează, atâtea informații incomplete. Nici să dorm, nu mai puteam. Până la urmă lucrul manual, posibilitatea de a face ceva util m-a readus într-o stare mai bună. E păcat că se nasc oameni, care apoi se pierd pentru că ne e greu să primim ajutor sau să cerem ajutor de la comunitate.
`I am a skat man` este cea mai simpatica si obiectiva reflectare a realitatii globale. Sper că nu vor mai fi cazuri de profesori care sa ajungă să-și sugă degetele din cauză că au dat copiii altora la școală (elevii) jos din copac: și la propriu și la figurat. Unii oameni își depășesc condiția în această lume. Sunt eroii nevăzuți care construiesc această lume. Recunoștința înaintașilor.
O persoană ajutată, cu handicapuri multiple fizice, culturale, ajunge să-și ucidă binefăcătorii, să le dea foc apartamentului, pentru că nu are motivația necesară pentru a încerca să înțeleagă și să aibă capacitatea de a manifesta toleranță. Drama este a intelectualilor care ajung, deși cu o cultură, să sfârșească ca niște boschetari și inculți ordinari. Aici e drama! Mult succes in discriminarea pozitivă a ..
Dacă o colectivitate nu-și apreciază unul din intelectuali, lăsându-se manipulată de cei care doresc să iasă la pensie cu un salariu de director adjunct - ce ar face orice pentru acest lucru, asta nu înseamnă că esența și autenticitatea eforturilor formatoare asupra caracterului elevilor, nu au lăsat urme vizibile și recunoscute. In fața Conștiinței și a lui Dumnezeu, se păstrează aceste lupte.
Eu de fapt vroiam să vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Varietatea temelor educative, exprimate atât de firesc a făcut ca să apreciez foarte mult articolele din această publicație Unică. Nimeni nu își dorește ca semenii săi să rătăcească prea mult în activități care distrag și poate chiar epuizează. Și de aceea m-am simțit obligată să atrag atenția. Fiecare vârstă are o mai mare predispoziție spre anumite activități. Bineînțeles că exercițiul lor îmbogățește și susține. Vă mulțumim!
Adaugă comentariu nou