Prefectul Ioan Ţintean a mediat conflictul dintre locuitorii comunei Şieuţ şi “Apele Române”

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o întâlnire cu locuitorii satului Sebiş, însoţit de primarul Ioan Dedean, cu scopul de a media disensiunile apărute între cetăţenii acestui sat şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud (SGA BN).

“Fondul problemei a constat în faptul că, în urmă cu mai mulţi ani, locuitorii satului Sebiş şi-au construit bazine de captare a apei din munte, iar aceştia, împreună cu locuitorii celorlalte sate ale comunei s-au racordat la apă potabilă cu forţe proprii, motiv pentru care au tergiversat întocmirea documentaţiei conform reglementărilor în vigoare privind consumul de apă. Conducerea SGA Bistriţa-Năsăud a informat Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud despre blocajul apărut.

În consecinţă, prefectul Ioan Ţintean a purtat o serie de discuţii cu comunitatea locală a comunei Şieuţ, în sensul convingerii oamenilor că apa trebuie contorizată şi folosită raţional, semnalând că orice locuitor al României, din orice localitate, nu poate folosi resursele statului decât în condiţii legale, mai exact, conform normelor de aplicare a Legii apelor nr. 107 / 25.09.1996”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

În final, părţile s-au pus de acord, iar starea de tensiune s-a aplanat.

Comentarii

21/04/14 19:07
sorin

domnilor normal ca oameni au facut asa pentru ca au fost nevoiti. ca statul nu face nimica in privinta asta .va dau un exemplu in satul siniacob comuna lechinta primarul a promis sarea si marea ca le baga apa de ani de zile si le face drumul si nici in ziua de azi nu au bagat apa si drumul tot asa a ramas rusine sa le fie rusine numai promisiuni .

22/04/14 09:24
Apașul Ion

Vedeți,d-le prefect că numai la noi e ca la noi ? Eu nu zic să fie consumată chiar gratuit pentrucă sunt totuși niște cheltuieli cu substanțele de purificare a apei la stațiile de tratare,dar de acolo până la prețurile practicate de Apele Române ( SGA ) este chiar o diferență uriașă. Să nu uităm că apa este o rezervă naturală,nu este fabricată de Statul Român ca să se facă proprietar pe ea. În mod sigur,urmează să ne contorizați și aerul care îl respirăm că nu se mai știe de unde să se scoată banii de la populație.Faceți ceva să fie reduse prețurile la m.c. de apă că populația e disperată și folosește apa cu mare restricție.Mergeți în străinătate și vedeți că în majoritatea țărilor civilizate se practică două feluri de tarife,unul pentru consum menajer,baie etc,iar altul pentru întreținerea spațiilor verzi ( gazon,flori ,arbuști etc. ).La noi populația nici nu îndrăznește în scurt timp să se mai spele ... Mai înțelegem că se fac cheltuieli de investiții pentru rețeaua de distribuire a apei,dar aceste cheltuieli se amortizează în maximum cinci ani,iar rețelele sunt cu durată,unele chiar peste 50 de ani.Luați-i la rost și vedeți că banii noștri sunt practic furați lună de lună și, în loc să scadă prețurile,acestea cresc de la an la an de parcă noi suntem fraierii lumii.Așteptăm să faceți o verificare, că vă permite funcția,și să fie comunicat populației județului rezultatul acestei verificări,iar prețul metrului cub de apă să scadă drastic. Vă rugăm ,d-le prefect faceți asta că puteți dacă vreți !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5