Prefectul Ovidiu Frenţ, către directorii de deconcentrate: Guvernele vin şi pleacă şi este foarte bine că este aşa. Vă mulțumesc pentru buna colaborare

Prefectul Ovidiu Frenţ le-a mulţumit şefilor instituţiilor deconcentrate de la nivelul judeţului pentru buna colaborare din acest mandat, în contextul schimbării Guvernului şi foarte probabil şi a reprezentanţilor acestuia în teritoriu. Acesta a menţionat că, echipele guvernamentale vin şi pleacă, un lucru bun pentru o democraţie sănătoasă.

          „În 10 octombrie, moţiunea de cenzură a fost adoptată de către Parlament. Guvernul a fost demis, este în perioadă de interimat. Rugămintea mea către dumneavoastră este ca, aşa cum şi eu şi tot aparatul Instituţiei Prefectului am făcut-o din acest moment până la instalarea noului guvern, lucrurile trebuie să se desfăşoare în parametrii de normalitate, de eficienţă.  Guvernele vin şi pleacă, este un atribut al democraţiei şi este foarte bine că este aşa. Am lucrat foarte bine cu dumneavoastră şi nu ştim ce ne rezervă viitorul, dar vreau să vă mulţumesc încă o dată”, a declarat prefectul Ovidiu Frenţ.

          Prefectul Frenţ a menţionat că trăim într-o perioadă în România în care avem tentaţia de a nu face lucruri, pentru a nu risca să facem ilegalităţi sau să ne asumăm lucruri de care nu suntem siguri". "Legislaţia este întotdeauna în urma realităţii, pentru că vedeţi cât de mult contează să adopţi un act normativ şi pe când iese în teren, este deja o altă realitate. Vă rog atât pe dumneavoastră, cât şi pe subordonaţii dumneavoastră să interpretăm întotdeauna legile în sensul progresului societăţii şi nu al inhibării dezvoltării ei, a punerii de bariere şi de piedici, pentru că nu acesta este rolul nostru. Chiar dacă am trăit în ultimii ani sub presiunea că ne anchetează nu ştiu cine. În momentul în care nu există un interes direct sau indirect, material sau imaterial, nu vă faceţi probleme şi interpretaţi toate legile, hotărârile, ordinele, regulamentele, procedurile în sensul deblocării, facilitării şi al bunului mers al instituţiei şi al comunităţii”, a concluzionat prefectul judeţului.

 

 

Comentarii

30/10/19 22:58
Vizitator

Inainte de a parasi postul de reprezentant al guvernului PSD, Prefectul Frent ar trebui sa refaca acel „spatiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” din Piața Petru Rareș” de pe esplanada din fata Prefecturii care a existat pana in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troită dedicată Revolutiei din Decembrie 1989, pe care niste indivizi fără ratiune au mutat-o in cimitirul de pe strada Tărpiului, inainte de a sti ce vor să pună in locul ei. Ba mai mult prefectul, Frent sustinea o mare tâmpenie cum că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. După mintea lui nici Catedrala Mântuirii Neamului, nu ar avea ce să caute in curtea Casei Poporului din Bucuresti.
De aceea este necesar ca troita sa fie adusă inapoi, asa cum solicită bistritenii indignati de mutarea ei in cimitir, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Pe de alta parte, in perioada dinainte de revolutie comunistii au ridicat un bloc in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca Ceaușescu nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, dar se pare că nici neocomunistii de azi nu suportă să vadă crucea.
Cu atât mai mult, troita trebuie adusă inapoi in fata Prefecturii fiindcă ea reprezentă si un semn ca Revolutia romana a biruit cu ajutorul crucii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5