Prefectul Stelian Dolha: Primarii din Lechinţa, Rodna, Prundu Bârgăului, exemple de implicare în campaniile de vaccinare!

Prefectul Stelian Dolha a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în această perioadă campania de vaccinare se axează pe mediul rural, echipele mobile fiind prezente în localităţile judeţului nostru.

          „Am început vaccinarea în mediul rural. (...) Dacă pot da exemple de bună practică, asta înseamnă că primarii împreună cu medicul de familie se implică. Sunt şi edili care nu se implică. Nu mai trebuie să ne menajăm ci să spunem lucrurilor pe nume. Lechinţa, Rodna, Prundu Bârgăului, Petru Rareş pot fi date ca exemple, cu edili care s-au implicat în acest proces de vaccinare. În schimb, Tiha Bârgăului, Poiana Ilvei, Şieuţ pot fi date ca exemple ca edili care astăzi nu s-au implicat. Nu se poate altfel, pentru că ei sunt agenţii vaccinării în judeţul Bistriţa-Năsăud. Se vaccinează 200 şi ceva de persoane în fiecare zi, dar cred că nu putem să ne culcăm pe o ureche, chiar dacă incidenţa este de 0,03 în Bistriţa şi 0,03 în judeţ. Practic e zero. Tulpina indiană este din ce în ce mai mult prezentă în Marea Britanie şi conform OMS va deveni predominantă peste tot. Va trebui să fim în gardă, va trebui să fim pregătiţi şi pentru acest val patru, într-o singură formă, vaccinându-ne”, a declarat prefectul Dolha.

          Datele DSP B-N arată că, în judeţ au fost administrate 107.768 doze, fiind vaccinate complet 56.808 persoane. Sunt 42 de medici de familie care imunizează persoanele împotriva CoVid, dintre care 19 în mediul urban şi 23 în mediul rural.

          De altfel, dr. Anca Andriţoiu, director executiv al DSP B-N, a subliniat implicarea medicului de familie de la Braniştea, acolo unde este cea mai mare acoperire vaccinală din judeţ, după oraşe. De asemenea, rezultate bune au fost şi la Lechinţa, unde a fost o echipă mobilă de la Spitalul Militar, dar şi de la Bistriţa. Şeful DSP B-N a menţionat că la polul opus sunt comunele Tiha Bârgăului, Parva şi Rebra, unde populaţia este reticientă.

          „Suntem într-o perioadă în care, din păcate, vaccinarea stagnează. Ne bazăm mai mult pe echipele mobile, la centre adresabilitatea este mică. Vom face o planificare şi pe luna iulie, ne agăţăm de tot ce putem, mergem la festivaluri, la evenimente, vom profita şi de faptul că la Figa se deschide sezonul. Încercăm pe toate căile să vaccinăm cât mai mult pentru că, deşi acum este incidenţa cea mai mică, acum este şi momentul să ne vaccinăm pentru a fi pregătiţi. Nu toată lumea înţelege asta. Trebuie să găsim o modalitate de a ajunge şi acolo unde lumea este foarte-foarte reticientă”, a menţionat dr. Andriţoiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5