Preotul din Sita, noul paroh din Rebra, părintele din Hălmăsău, paroh la Teaca, iar pentru Dumbrăviţa, hirotonit preot. Parohiile Sita şi Hălmăsău, vacante

Părintele Doru Plăian, care a slujit în parohia Sita protopopiatul Beclean, a fost desemnat noul preot al parohiei Rebra din protopopiatul Năsăud. Părintele Vasile Motogna care a slujit în parohia Hălmăsău protopopiatul Beclean este noul preot al parohiei Teaca din protopopiatul Bistriţa. Tânărul Ciprian Văidăhăzan, de la Cluj, a fost desemnat noul preot al parohiei Dumbrăviţa din protopopiatul Beclean, fiind prima lui parohie, urmând a fi hirotonit preot în perioada imediată. A patra parohie scoasă la concurs a fost Gilău III, din județul Cluj.
Examenul a avut loc astăzi la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului sub președinția ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. S-au înscris 29 preoți și tineri teologi din Arhiepiscopia Clujului. Interviul a constat în susținerea a trei probe, predică, cateheză și întrebări din liturgică. Detalii despre concurs ne-a oferit consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu: „ Din comisia prezidată de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei au făcut parte părintele prof. Ioan Bizău, de la Facultatea de Teologie şi părintele director Liviu Vidican Manci, de la Seminar, fiind 7 concurenţi pe loc, ceea ce ne face să credem că au fost desemnaţi cei mai buni preoţi care să intensifice pastoraţia în parohiile în care au fost numiţi. Toţi candidaţii vor fi instalaţi în parohii în perioada următoare de protopopi, cu îndemnul primit de la Mitropolitul Andrei de a se implica în dinamizarea pastorală, de a spori activitatea socială, filantropică, culturală şi patrimonială în noile parohii”.
Au devenit vacante parohiile Sita şi Hălmăsău, din Protopopiatul Beclean, ce urmează să fie scoase la concurs.
.................................
Citiți ediția print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5