Preotul Nicu Liuţă din Vancouver, unul din românii vrednici şi de omenie care au răzbit şi în pandemie

Interdicţiile, limitările şi celelalte măsuri instituite pentru contracarea pandemiei şi anihilarea prădalnicului şi acaparantului SARS-CoV-2 ne-au afectat în ultima perioadă viaţa şi activitatea, ne-au creat şi ne crează greutăţi şi probleme. În pofida acestora, majoritatea conaţionalilor din ţară şi de afară au găsit căi şi modalităţi de autoprotecţie şi de contracarare, ceea ce le-a permis nu numai să răzbată, dar şi să realizeze în plină pandemie obiective importante. Ne-a convins de acest lucru părintele Nicu Liuţă, slujitor al Bisericii Ortodoxe Române având Hramul Sfântul Gheorghe din Vancouver, British Columbia - Canada şi totodată consilier pastoral la la cel mai mare spital din provincie, care aniversează în aceste zile evenimente importante din viaţă precum: ziua de naştere, împlinirea a două decenii şi ceva de la încheierea, în timpul facultăţii, a căsătoriei cu bistriţeanca Ioana-Liviuţa şi 18 ani de la stabilirea în ţara de adopţie.

Dat fiind faptul că la vreme de pandemie proliferează depresiile, anexitatea şi alte afecţiuni psihice. De alt fel, orice afecţiune, suferinţă, boală are şi o componentă psihică împotriva căreia trebuie luptat s-a străduit şi se străduieşte să fie cât mai folositor semenilor. Principala armă folosită a fost şi este cuvântul prin care a încearcat să aducă nu numai pacienţilor, dar şi enoriaşilor şi celor din jur bucurie, bună dispoziţie, încredere, voie bună, optimism, linişte, alinare şi tămăduire. În acelaşi scop, s-a folosit şi se foloseşte de talentul său artistic, care îi permite realizarea unor opere de artă, ce încântă privirea şi înnobilează sufletul. Este şi un pasionat al artei fotografice la care foloseşte aparatură performantă, uneori uzând chiar şi de o dronă cu care relizează imagini foto şi videoclipuri excepţionale, de o frumuseţe sfâşietoare cum sunt şi cele referitoare la mănăstirile de la Piatra Fântânele şi Strâmba ori cel întitulat Bistriţa eternă. Dificultăţile întâmpinate n-au fost de natură să-i împiedice să se preocupe de propria pregătire. Aşa se face că, în plină pandemie a urmat şi absolvit un curs de masterat de consiliere psihologică. De asemenea, Ioana-Liviuţa, soţia sa, ce lucrează la Bibliteca Universităţii Simon Fraser, a reuşit, tot în această perioadă marcată de dificultăţi şi greutăţi, să urmeze un masterat în ştiinţa informaţiei la Universitatea British Columbia, cea mai veche şi mai mare universitate din Vancouver, care dispune de cel mai bun program în managementul informaţiei din ţară, ceremonia virtuală de absolvire fiind programată în primele zile ale lunii următoare.

Pe aceeaşi traiectorie s-au înscris şi preocupările fiicei lor Nina, absolventă anul III din postura de studentă de pe lista decanului şi de pe cea a preşedintelului consiliului de administraţie a Universităţii Simon Fraser. Cu nimic mai prejos, Mateiaş, mezinul familei a reuşit să îmbine pasiunea lui pentru jocurile pe calculator şi grija pentru animăluţele de companie ale familiei cu pregătirea pentru viitoarea etapă a evoluţiei sale profesionale, cea a învăţământului liceal. În aceste condiţii, nu putem decât să-i felicităm şi să le dorim ca Doamne, Doamne să le umple casa și viața de bucurii și împliniri, de fericire, prosperitate, realizări cât mai mari pe toate planurile, mulţi şi fericiţi ani !.

 

Comentarii

20/05/21 19:39
Vasile și Elena...

Să aveți multe bucurii și multe realizări frumoase dragi noștri finuți și nepoți.La mulți ani!

20/05/21 19:40
Vasile și Elena...

Să aveți multe bucurii și multe realizări frumoase dragi noștri finuți și nepoți.La mulți ani!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5