Bistrițeanca Ioana-Liviuța Liuță, al treilea masterat! Universitatea British Columbia din Vancouver i-a înmânat diploma de absolvire!
În ediția din 8 noiembrie a.c. a Cotidianului “Răsunetul” am însăilat câteva șire referitoare la bistrițeanca Ioana-Liviuța Liuță, bibliotecar la Universitatea „Simon Fraser’’ din Vancouver, din provincia British Columbia - Canada, câștigătoarea Premiului anual acordat la Conferința din 1-3 noiembrie 2022 a lucrătorilor cu responsabilități în digitizarea, prezervarea digitală și accesibilitatea resurselor bibliotecilor de pe continentul nord-american de la Charleston, statul Carolina de Sud din Statele Unite ale Americii.
După revenirea de la eveniment în țara de adopție, în urmă cu câteva zile, a fost invitată la alt eveniment, de aceasta dată organizat de Universitatea British Columbia din Vancouver, unde în perioada 2019-2021, a urmat și absolvit un curs de masterat în Știința Informației și cu care a colaborat în realizarea unui proiect de interes public. De această dată pentru a i se înmâna diploma de absolvire, festivitatea fiind amânată ca urmare a interdicțiilor antiepidemice.
Liviuța este la al treilea masterat din carieră sa profesională, unul (în Geografie Economică) urmat și absolvit în țara de origine la Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - Facultatea de Geografie și alte două - unul (în Geografie Urbană) și cel recent (în Știința Informației) le-a urmat și absolvit în țara de adopție Canada, fiind convinsă că funcția (postul) nu se moștenește, pentru menținerea pe post sau promovare e nevoie de performanțe profesionale și de o pregătire adecvată la cerințele momentului actual.
Pentru rezultatele obținute le este recunoscătoare mentorilor săi din țara de origine, cărora le exprimă întreaga sa gratitudine întrucât au învățat-o cu munca trudnică și sacrificiul pentru că sacrificiu înseamnă să muncești perioade prelungite zilnic între orele 7,00 – 23,00 pentru ca să-ți onorezi obligațiile profesionale, cele familiale și să participi la cursuri, seminarii și celelalte activități desfășurate la universitatea, care își are sediul în cealaltă parte a orașului.
Aceștia sunt profesoara Doina Petrean, de la Colegiul Național “Liviu Rebreanu” Bistrița sub oblăduirea căruia în toți anii de liceu s-a numărat printre premianții Olimpiadelor Județene și Naționale de Geografie și Prof. Univ. Dr. Pompei Cocean, Cetățean de onoare și fiu al județului Bistrița-Năsăud, originar din comuna Târlișua, fost decan al Facultății de Geografie, deținător al Premiului Academiei Române pentru activitatea științifică și literară, primul autor al Monografiei județului Bistrița-Năsăud și a peste 300 de lucrări științifice publicate.
A găsit înțelegere, sprijin și susținere unanimă din partea familiei, care i-a fost mereu alături. În aceste condiții, nu putem să zicem decât: perseverați, sunteți pe calea cea dreaptă aducătoare de succes, a unor noi și importante realizări, așteptăm noi vești pozitive. Doamne ajută!
Citiţi şi:
- Bistrițeanca Ioana-Liviuța Liuță- câștigătoarea Premiului anual acordat la Conferința de la Charleston, statul Carolina de Sud (SUA)!
- Felicitări! Familia Ioana-Liviuța și Nicu Liuță din Canada sărbătoreşte nunta de argint!
- Întru mulți ani familiei pr. Nicu și Ioana-Liviuța Liuță din Vancouver, la aniversarea a 25 de ani de căsătorie!
- Preotul Nicu Liuţă din Vancouver, unul din românii vrednici şi de omenie care au răzbit şi în pandemie
- Bistrițeanca Ioana-Liviuța Liuță, invitată la conferința științifică din Cape Town
Comentarii
Sigur,merita felicitari! Acum, urmeaza probabil noi eforturi care sa-i incununeze si sa-i implineasca decisiv cariera ....doctoratele! Succes!
Felicitări și multe realizări mai departe .,suntem mândri de liviuta.,.,
La plecarea din țară a fost înscrisă și admisă la doctorat la Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, dar cum pe emanații ce s-au căpătat și au prins baierele noii puteri i-a cuprins morbul distructiv, s-au apucat de falimentarea și aducerea în stare de nefuncționare a tuturor capacităților productive create de neamul românesc în cei 45 de ani anteriori, de falimentarea băncilor și a semenilor noștri a înțeles că n-are aici nicio perspectivă. Veniturile familiei erau la acea dată de ….310 lei/lună !
Dumnezeu să-i dea mult noroc și putere de muncă(sacrificiu) și din partea OAMENILOR respect și considerație! Ne face mândri de performanțele ei!
Adaugă comentariu nou