Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Eu cred că lucrurile sunt în neregulă la Colibiţa
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, consideră că în zona Colibiţa se impun verificări atât din punct de vedere al respectării normelor de mediu, dar şi al fiscalităţii, pentru că nu este corect ca o singură firmă să plătească o sumă de 500 lei, în urma prestării serviciilor de turism. Moldovan a precizat că, într-o primă etapă, agenţilor economici trebuie să li se dea răgaz pentru remedierea deficienţelor, iar nu să li se aplice “cea mai mare amendă”.
“Înţeleg că din punctul de vedere al instituţiilor noastre, totul e în regulă în Colibiţa, şi eu, s-ar putea să greşeşsc, cred contrariul. Eu cred că, într-o majoritate covârşitoare, lucrurile sunt în neregulă la Colibiţa. Voi aştepta să-mi demonstraţi că nu am dreptate. (…)
Mi-aş dori foarte mult, în urma unei discuţii avute cu domnul prefect, ca după sărbătorile de iarnă să constituim o echipă mixtă de control, care să ia casă de casă, proprietate de proprietate din Colibiţa, şi să vadă care este statutul ei şi cum funcţionează lucrurile. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca cei care desfăşoară activitatea comercială în Colibiţa, să nu plătească niciun fel de taxă şi impozit”, a declarat preşedintele CJ, invitat la şedinţa Colegiului Prefectural.
Radu Moldovan a explicat cam ce se întâmplă şi sub aspectul deversărilor de dejecţii în lac. “Atunci când am montat la cabana, proprietate personal, o fosă septică construită de o firmă autorizată, din fibră de sticlă, cei care o puneau m-au întrebat unde să îi dea gaură. Aşa erau obişnuiţi. Este o practică şi aş vrea să vedem cum putem să facem o evaluare şi un control. S-a putea ca deversările care se fac să nu fie într-un stadiu care să pună în pericol calitatea apei.
Mă ofer voluntar. Am o barcă cu vâsle pe care nu am folosit-o de doi ani. Mărturisesc că acum doi ani m-am dus cu barca pe margine şi am văzut, nu chiar la suprafaţă, în zona de pădure, ţevi de 90 (n.n. – diametru) care ies direct în lac. Să dea Dumnezeu să greşesc şi să le fi strâns”, a explicat Radu Moldovan
Preşedintele CJ a menţionat că lucrurile trebuie să intre în normalitate, mai ales că se doreşte transformarea zonei în staţiune de interes naţional, iar autorităţile pregătesc o strategie pentru dezvoltarea turismului în această zonă.
“Una dintre oportunităţile de dezvoltare a judeţului este turismul, care nu doar din punctul meu de vedere, ci şi al specialiştilor, a fost foarte puţin sau deloc exploatat. Am lucrat în ultima perioadă pe lângă Strategia de dezvoltare a judeţului la o startegie special de dezvoltare a turismului. Am intrat în posesia unui prim draft care va fi pus în discuţia Consiliului Judeţean joi legat de o strategie de turism în zona Bârgăului. (…)
Lucrăm la modenizarea infrastructurii, suntem în fază finală cu documentaţiile pentru a declara Colibiţa staţiune turistică de interes naţional, să putem să avem la proiectele pe care le depunem un punctaj mai bun.
Am rugămintea să facem un efort ca lucrurile să intre într-o stare de normalitate. (…) O să ne facem o groază de prieteni, şi eu, şi prefectul, o groază de prieteni care se dau cu barca, chiar dacă e interzis, care fac alte şi alte lucruri interzise pe acel lac”, a concluzionat Radu Moldovan.
Citiţi şi:
- Minuni la Colibiţa: Teren intabulat sub lac, acces interzis spre lac, şmecheri cu bărci pe lac!
- Petru Drăgan (director SGA): Nu am sesizat deversări ale apelor uzate în lac. Potenţialul ecologic este bun
- Prefectul anunţă controale de amploare în Colibiţa!
- De la Barajul Colibiţa, până la Miţa, au fost puse conductele pentru apă şi canalizare. Probleme pe malul stâng, din cauza a doi proprietari!
- Preşedintele Radu Moldovan: Colibiţa va deveni staţiune turistică, cel târziu la mijlocul anului 2015
Adaugă comentariu nou