Preşedintele Radu Moldovan: Lucrările la una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România sunt în grafic!

Lucrările la una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România sunt în grafic, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița! Pacienții vor beneficia de aparatură medicală de ultimă generație și o suprafață totală de 1.414 de metri pătrați [față de 280 mp, cât a fost în vechiul UPU]. Așadar, o investiție în sănătate realizată din respect pentru oameni și cadrele medicale, care va reduce semnificativ timpii de așteptare, va facilita accesul persoanelor cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare [lift, rampe de acces] și va crește calitatea actului medical. Continuăm munca!, transmite preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Valoarea contractului este de 9.3 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro). Durata contractului este de 11 luni, din care 2 luni proiectare şi 9 luni execuţie. Procedura de achiziţie publică a fost adjudecată de asocierea dintre Depisto Star S.R.L. asociat cu un procent de 96,05% (lucrări construcții, instalații interioare - electrice, sanitare, HVAC, PSI) şi 2. GB INDCO S.R.L, asociat cu un procent de 3,95% (instalații de fluide medicale), cu sediul în București.

Obiectivele specifice ale proiectului
reabilitarea spațiilor existente ale UPU-SMURD conform concluziilor expertizei tehnice, în suprafață de aprox. 280 mp;
modernizarea UPU SMURD pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență în condiții optime și pentru reducerea infecțiilor nosocomiale.
extinderea Unității de Primiri Urgențe în vederea asigurării tuturor spațiilor și operațiunilor necesare primirii și soluționării urgențelor medicale.
dotarea Unității de Primiri Urgență cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale;
scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe, cu aprox. 5%;
creșterea calității actului medical și reducerea infecțiilor nosocomiale cu aprox. 2%;
facilitarea accesului la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5