Paşi importanţi spre finalizarea celei mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe din ţară

Se fac pași importanți spre finalizarea lucrărilor la cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din țară, care va fi chiar aici, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. Preşedintele CJ, alături de managerul Gabriel Lazany, şi directorul economic Teofil Cioarba au verificat stadiul execuţiei lucrărilor.

Proiectul “U.P.U.-S.M.U.R.D. - Spitalul Judeţean de Urgență Bistriţa - reabilitare, modernizare, extindere și dotare” este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, valoarea contractului fiind de 9.276.325,18 lei (aprox. 2 milioane euro). Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor spitalicești de urgență din județul Bistrița-Năsăud prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU-SMURD) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Prin îndeplinirea acestui obiectiv, va rezulta o suprafață reabilitată/modernizată /extinsă de 1.414 mp.

Constructor este asocierea dintre DEPISTO STAR S.R.L. asociat cu un procent de 96,05% (lucrări construcții, instalații interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI), cu sediul în Gheorghieni, jud. Harghita şi GB INDCO S.R.L asociat cu un procent de 3,95% (instalații de fluide medicale), cu sediul în București.
Proiectul îşi propune reabilitarea spațiilor existente ale UPU-SMURD conform concluziilor expertizei tehnice, în suprafață de aprox. 280 mp; modernizarea UPU SMURD pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență în condiții optime și pentru reducerea infecțiilor nosocomiale; extinderea Unității de Primiri Urgențe în vederea asigurării tuturor spațiilor și operațiunilor necesare primirii și soluționării urgențelor medicale; dotarea Unității de Primiri Urgență cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale; scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe;
creșterea calității actului medical și reducerea infecțiilor nosocomiale şi facilitarea accesului la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.).

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/223524139381255/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5