Primar Viorel Clapău: „Cu perseverenţă şi înţelegere vom realiza ceea ce ne-am propus”

În structura sa administrativă se află patru localităţi – Rebrişoara – centru administrativ, Gersa I, Gersa II şi Poderei. Are forma unei fâşii alungite orientată de la sud la nord, pe o lungime de 42 km şi o lăţime care variază între 2,5 şi 6 km, în nord învecinându-se cu judeţul Maramureş, pe un hotar de 2 km, în zona localităţii Moisei.
Rebrişorenii există din timpuri imemoriale, dar documentele dovedesc faptul că după ce dacii au fost învinşi de romani, în anii 101-102 şi 105-106, stăpânirea romană s-a extins şi pe Valea Someşului. La venirea ungurilor, pe la anul 900, românii de pe Valea Rodnei, a Someşului, aveau dreptul de proprietate asupra pământului şi trăiau în cadrul unei autonomii largi, după dreptul românesc. Diploma din 3 iunie 1475 este cel mai important document prin care regele Matei Corvin a ordonat ca locuitorii acestei văi „să rămână pentru totdeauna în starea liberă…”.
Anii au trecut, iar comuna Rebrişoara a suferit transformări structurale, materiale, spirituale, culturale.
Localitatea are 4957 locuitori şi 1465 locuinţe frumoase care dovedesc hărnicia, bucuria şi mândria rebrişorenilor.

„O moştenirea grea, dar cu siguranţă vom depăşi toate greutăţile!”

„Am preluat frâiele comunei într-un moment destul de nefavorabil, având o moştenirea grea, cu datorii peste puterile administraţiei locale, dar sunt sigur că vom depăşi toate greutăţile sprijiniţi şi înţeleşi de cetăţenii Rebrişoarei. Încet, dar sigur, ne îndreptăm spre zile mai bune, cu sacrificii mari pe care le facem pentru a „astupa” groapa lăsată de vechea administraţie despre care ştie toată lumea”, a spus primarul Viorel Clapău.

Realizări cu fonduri europene, prin GAL „Ţara Năsăudului”, dar şi din bugetul local

Momentan se continuă lucrările de reabilitare a drumurilor forestiere ale comunei, adică cei 18 km Gersa – Rebra axial – Scăricele, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Mai au în plan asfaltarea a încă 2 km de drum pe Gersa I.
„În curând, finalizăm lucrările la amenajarea trotuarelor prin realizarea de pavaje, podeţe şi şanţuri pentru apa pluvială. Lucrările sunt în execuţia firmei Dimex 2000 Company Rebra.
Am fost nevoiţi să desfiinţăm aşa-zisul spaţiu verde din faţa sediului Primăriei, realizând o parcare auto în locul părculeţului, cu fonduri exclusiv din bugetul local, în sumă totală de 20.000 lei. Cu această ocazie am fost nevoiţi să strămutăm bustul lui Decebal, pe care l-a donat comunei dr. Traian Gheorghe Dascăl, în anul 2008, reamplasându-l în partea dreaptă a Primăriei, realizând totodată şi câteva băncuţe pentru odihnă şi agrement.
Dorim să realizăm un teren de sport cu gazon sintetic, dotat cu instalaţie nocturnă, plus celelalte componente. Amplasamentul este prevăzut în imediata vecinătate a sediului Primăriei, investiţia ridicându-se la aproximativ 110.000 euro, fiind derulată prin GAL „Ţara Năsăudului”, a precizat primarul Viorel Clapău.

Grădiniţa nr. 1 – reabilitată

Sunt în derulare ample lucrări de reabilitare la grădiniţa din centrul comunei. Administraţia locală doreşte ca odată cu începutului noului an şcolar, investiţia care se ocupă de educaţia celor mai mici cetăţeni ai comunei „grădinarii” să aibă standarde europene, de cea mai înaltă calitate.
„Începând cu 15 septembrie 2014, grădiniţa va avea statut de centru de pregătire după cursuri, mai exact tip „after school”. Dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri depinde de sănătatea, educaţia şi siguranţa lor. De aceea am hotărât să le oferim aceste condiţii cu un program care să le îmbine pe toate. Copiii îşi vor putea petrece, astfel, timpul în siguranţă sub supravegherea personalului specializat, între-o atmosferă relaxantă, prietenoasă şi sigură”, a mai asigurat primarul Rebrişoarei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5