Primarul comunei Negrileşti, Ioan Pugna: Valea Strâmbă, undă verde în “Ţinutul haiducilor”

Cu demersuri ceva mai vechi de depunere a documentaţiei, regularizarea pârâului Valea Strâmbă din Negrileşti a primit undă verde pentru materializare pe bani europeni (200.000 de euro), odată cu activarea Măsurii 125 C în cadrul proiectului cu “Ținutul Haiducilor”. Primarul Ioan Pugna spune că problema inundaţiilor iscate în centrul satului la fiecare ploaie mai serioasă, în jurul cursului de apă ce se varsă în Valea Mare, se va rezolva, astfel, în viitorul apropiat, în condiţiile în care fondurile aflate în discuţie au termen de derulare până în 2015.
Selectat pentru finanțare la finalul anului trecut, la a doua strigare, după ce inițial (la început de 2011) fusese exclus de pe lista proiectelor declarate eligibile şi depuse în sesiunea din 2010, inițiativa cu “Ținutul Haiducilor” a făcut în primăvară încă un pas spre concretizare, prin semnarea la Satu Mare a contractului, operațiune îndeplinită de către primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, coordonatorul Grupului de Acțiune Locală. Din acel moment, fiecare primărie parteneră a fost liberă să-şi deruleze fondurile pentru atingerea obiectivelor prevăzute în proiect.
Practic, 13 unități administrative-teritoriale din județul nostru (Beclean, Runcu Salvei, Zagra, Spermezeu, Chiuza, Căianu Mic, Braniştea, Uriu, Petru Rareş, Ciceu-Giurgeşti, Negrileşti, Târlişua şi Ciceu-Mihăieşti) şi una din Cluj accesează 2,78 milioane de euro în cadrul acestui program cu finanțare europeană nerambursabilă, în ideea punerii la punct a unor trasee turistice de referinţă în promovarea şi dezvoltarea unor obiective de interes cultural, administrativ, agricol, economic, de agrement şi mediu, cu țintă spre atragerea vizitatorilor şi a consumatorilor. Iniţiativa cu capitala la Figa, ce-si propune implementarea pe bani europeni a unei strategii integrate pentru progresul teritorial, sprijină construcţia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor şi a planului de evoluție locală; realizarea se face cu ajutorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud.
Practic, este vorba despre dezvoltarea şi centralizarea zonei turistice în jurul oraşului Beclean şi a stațiunii de la Figa, parc balner aflat oricum în continuă dezvoltare.
.........................
Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5