Primarul Ioan Turc, în teren, pentru evaluarea lucrărilor din Pădurea Schullerwald, ştrandul Codrişor şi Baza Mecanica
Împreună cu specialiști din Primăria Bistrița, primarul Ioan Turc a fost în Schullerwald pentru a pune la punct ultimele detalii privind întreținerea și modernizarea pădurii-parc. Potrivit acestuia, este vorba de vopsirea mobilierului urban și a echipamentelor din spațiul de joacă, repararea grătarelor, amenajarea unei zone de food, instalarea mai multor bănci, plus activități uzuale de asigurare a curățeniei. Și copacii vor fi verificați pentru a fi îndepărtate crengile periculoase, iar tulpinile vor fi scanate cu noul dispozitiv achiziționat de Ocolul Silvic Bistrița, pentru a fi identificate posibilele stricăciuni în interiorul arborilor.
"La fosta bază Mecanica, recent preluată de municipalitate, am discutat la fața locului despre transformarea acestui perimetru într-un nou areal de agrement, cu bazine de înot, terenuri de sport, tobogane, aparate fitness, adică o multitudine de funcțiuni pentru divertisment și relaxare. Vizita de lucru a continuat apoi în zona ștrandului Codrișor, unde, pe amplasamentul în care a funcționat terasa “Vama Veche”, se va amenaja un parc pentru câini. Aici, pe o suprafață generoasă, va fi realizată o împrejmuire corespunzătoare și se vor monta diverse echipamente, în acest sens urmând să fie consultați și membrii Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud", explică edilul municipiului Bistriţa, Ioan Turc.
Citiţi şi:
- Parc sportiv, din fonduri europene, în zona fostelor Baze Iproeb şi Mecanica!
- Cristian Niculae: Primăria Bistrița este pregătită să deschidă parcurile și pădurea-parc Schullerwald, din 15 mai!
- Pădurea-parc Schullerwald, primenită pentru bistrițeni!
- HARA, PACT şi PREFIX 990, în Pădurea – Parc Schullerwald, la Gala „Bistriţa Rock”
- Primăria a cumpărat Baza Mecanică. Ioan Turc: Amenajăm o zonă de agrement la nivel naţional
Comentarii
Ștrandul Codrișor ar putea deveni o bază turistică si de agrament cu caracter permanent, având in vedere atât apropierea de oras cât si localizare in vecinătatea hotelurilor Codrsor, Cora si Select. De altfel, in cadrul lucrărilor de reabilitare efectuate intre anii 2015 – 2017 la Ștrandul Codrișor au fost incluse amenajări precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
Diferenta dintre variantele prevăzute in proiectul respectiv era dată de modul de acoperire a bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a acestuia cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local a optat atunci în septembrie 2014 pentru varianta nr. 1, cea mai ieftină, de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului. In plus, varianta 3 ar fi protejat mai bune finisajele la bazine fără a fi necesară refacerea lor in fiecare an cu cheltuieili suplimentare.
De aceea, cu o investitie relativ mică ar putea fi închis bazinul mare din Strandul Codrisor si transformarea sa în bazin olimpic acoperit. De altfel, cu un an in urmă primarul Ioan Turc promitea, intre altele, reamenajarea ca bază de agrement a Ștrandului Codrișor, cu bazine acoperite, tobogane, saune și alte facilități pentru petrecerea timpului liber:
(Vezi: https://timponline.ro/planurile-primariei-bistrita-pentru-zonele-indepen...)
Adaugă comentariu nou