Primarul Sorin Hognogi s-a întâlnit cu premierul Orban. Vezi ce a cerut acesta în numele primarilor din ţară!

Primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, s-a aflat la Bucureşti, acolo unde a purtat discuţii cu premierul Ludovic Orban pe marginea unui subiect ce îngrijorează pe mai mulţi primari, nu doar din judeţul nostru ci din întreaga ţară. Lucrările la reţelele de canalizare în loclaităţile sub 2000 de locuitori echivalenţi nu sunt finanţate din fonduri europene, în proiectele majore ale operatorilor judeţeni, prin Masterplanuri, astfel că trebuie găsite alte surse de finanţate pentru astfel de investiţii.
„Lucrăm la proiectul de aducţiune de apă şi ar fi păcat să nu reuşim să facem lucrurile aşa cum trebuie, să găsim o sursă şi pentru finanţarea lucrărilor de canalizare pentru că cele două proiecte sunt complementare. Nu este doar problema mea că satele mele sunt răsfirate şi nu întrunesc condiţiile de populaţie ci a mai multor primari din judeţul nostru care stagnează cu proiectele din cauza acestor prevederi. În discuţiile la care am fost prezent alături de deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PML, şi care s-au întins pe aproape o oră, domnul Ludovic Orban a fost foarte receptiv, declarându-ne că va lua în considerare propunerile noastre”, ne-a declarat primarul Sorin Hognogi.
De altfel, proiectul pentru canalizare este gata, fiind deja depus de anul trecut la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, care însă, din păcate, stagnează.
O altă problemă abordată a fost aceea a găsirii de soluţii pentru sprijinirea comunelor în susţinerea cheltuielilor cu asistenţa socială - indemnizaţia persoanelor cu handicap şi cheltuielile cu asistenţii persoanelor cu handicap. „Numai în comuna noastră cheltuielile cu asistenţa socială ajung la 1,5 milioane lei, iar bugetul nostru nu-şi permite asigurarea pe întreg anul a sumelor necesare, să nu mai vorbim de faptul că nu vom mai putea realiza investiţii proprii. L-am felicitat pe premier pentru modul în care a gestionat situaţia în lunile în care România s-a aflat în stare de urgenţă şi l-am rugat să aibă grijă şi de ceea ce urmează, prin proiecte concrete pentru susţinerea economiei ţării”, ne-a declarat Sorin Hognogi.
Munca în comună continuă, azi primarul aflându-se pe teren pentru a vedea modul în care se derulează lucrările la drumul comunal 37C – Spermezeu – Hălmăsău, acolo unde a fost amenajat un pod de acces la un grup de case din Dobrical. De asemenea, s-a lucrat la pârâul Valea Ţălenilor care făcea probleme de fiecare dată când ploua.
Proiectele continuă şi în alte loclaităţi ale comunei, spre exemplu, la Dumbrăviţa, centrul civic va căpăta o altă faţă prin pavarea acestuia, lucru care a debutat în faţa şcolii şi care continuă la Biserică şi la Căminul Cultural. Primarul spune că reabilitarea centrului nu va avea de suferit în momentul în care se va face aducţiunea de apă şi canalizarea pentru că vorbim de o zonă pavată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5