Primele cireşe de Braniştea au ajuns pe piaţă. Primarul Martonos Tamas: Avem o producţie foarte bună care va rămâne în ţară
Primarul comunei Braniştea, Martonos Tamas, spune că producţia de cireşe din acest an este una foarte bună, asta dacă nu vor mai apărea furtuni sau grindină. Deja primele cireşe s-au copt, cei drept cele de luna mai, iar maşinile încarcă deja fructele care ajung în pieţele româneşti. Cea mai mare parte a recoltatului va fi în luna iunie.
„De la noi, preţul de pornire este de 4-5 lei, nu ştiu cu cât sunt vândute în pieţe. Anul acesta credem că producţia va rămâne în România. Nu o să fie prea multe cireşe de import, pentru că procedurile legale spun că cei de la Vamă trebuie să deschisă toate maşinile. Cireşele nu pot fi ţinute mai mult de 2-3 zile într-un TIR, aşa cum se întâmplă cu merele, astfel că importurile vor fi mai mici. În acest fel noi ne vom vinde producţia în ţară”, ne-a declarat primarul Martonos Tamas.
Sărbătoarea cireşelor de la Cireşoaia este programată pentru data de 30 iunie, atunci când va încununa munca celor peste 400 de producători care dispun de mai bine de 300 hectare de livezi clasice şi intensive. Anul trecut, producţia a fost între 7-8 tone la hectare, care poate fi depăşită în 2019.
Sărbătoarea cireşelor datează din 1893, moşierul din zonă, fascinat de bogăţia şi frumuseţea fructelor, dedicându-i o sărbătoare, Maialul.
Citiţi şi:
- Sărbătoarea cireşelor de la Cireşoaia
- Zilnic, peste zece tone de cireşe sunt recoltate. „Carmen”, regina cireşelor de la Cireşoaia este la mare căutare
- Drumurile agricole din Braniştea, modernizate cu fonduri europene. Primarul Martonos Tamas: Peste 45 de tractoare vor ajunge în comună în perioada următoare
- Primar, Martonos Tamas: Sunteţi cele care numai când priviţi către copiii voştri, daţi lumii mai multă frumuseţe
- Primarul comunei Braniștea, Martonos Tamas: Canalizare pe ultima sută de metri
Adaugă comentariu nou