Prin America, alături de...
Dum, 03/13/2022 - 20:27
Prof. Rus Augustin
Abraham Lincoln (1809-1865) - „Nu ne-a fost dat să ne bucurăm ... și nici nu ne vom bucura de vreun lucru bun, fără ca el să fi necesitat mai întâi muncă. Și în măsura în care majoritatea lucrurilor bune sunt produsul muncii, urmează ca ele toate să aparțină de drept acelora prin a căror muncă au fost făurite. Dar în toate epocile omenirii s-a întâmplat astfel încât unii au muncit și alții - fără a munci - au avut parte de roade. Acest lucru nu e drept și ar trebui să înceteze”.
W. Wilson (1856-1924) - La 10 octombrie 1913, dimineața, din cabinetul său din Washington, a apăsat un buton și la 3.000 de km depărtare, o încărcătură de 20 de tone de dinamită a explodat, spărgând digul de la Gambon din Istmul Panama, moment în care apele Oceanului Atlantic s-au întâlnit cu cele ale Oceanului Pacific.
Th. Alva Edison (1847-1931) - Privindu-și nepoțica care se juca în apropierea sa, inventatorul fonografului, este întrebat de aceasta: „Bunicule! Nu-i așa că tu ai inventat prima mașină vorbitoare?”. Răspunsul primit: „Într-adevăr, eu am descoperit mașina vorbitoare, dar nu sunt primul. Primul a fost Domnul Dumnezeu, și i-a spus femeie". Dar fetița a mai întrebat ceva: „Și care e mai bună dintre cele două?”. Răspunsul primit: „Mașina Domnului este, evident, mai frumoasă decât a mea. Dar mașina mea are un mic avantaj, când vrei, poți să o oprești!”.
George Marshall (1880-1859) - inițiatorul unui plan de refacere economică a statelor europene, după încheierea celui de al doilea război mondial (1939-1945), cu ajutorul S.U.A. „Are o căsuță țărănească la marginea Washingtonului și nu a acceptat nici în ruptul capului să se mute de acolo. Dimineața se scoală la ora cinci, se spală pe tot corpul cu apă rece, apoi pleacă să se plimbe pe jos sau călare timp de un ceas, atunci când nu se duce la pescuit, singura sa pasiune. Îi place să umble comod îmbrăcat. În biroul său ministerial, cel mai adesea este văzut în cămașe cu mâneci scurte și cu cravata agățată în spătarul scaunului. Fuge de recepții și adoră căminul familial. Bonom, prietenos, amabil, simplu, retras și foarte modest, iată cum se prezintă ministrul uneia dintre cele mai puternice țări de pe glob”.
Citiţi şi:
- Calificativ primit: „Foarte bine”
- Deputat Cristina Iurişniţi: Școlile speciale nu pot solicita facilitatori școlari pentru copiii cu autism
- Țeapa croită nemțește are tipare și la Beclean
- Preotul Augustin Partene, din Maieru, condus pe drumul veşniciei de episcopul Florentin Crihălmeanu şi 30 de preoţi
- Când visul devine vers
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Editura Humanitas / Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.
Toți cei care călătoriți...
Comentarii
Iuliu -
Mie, 16:01
România are nevoie de „reconstrucție” printr-un set de reforme structurale profunde, menite să...
Burdeti Viorel -
Mie, 09:54
De unde pot obtine o adeverinta de vechime in munca la fosta fabrica de bere Bistrita
Istrate Ana -
Mie, 09:07
Felicitari si multumiri acestui deosebit medic,ce mi-a salvat viata,cu priceperea,rabdarea si...
marioara -
Mar, 19:27
Acolo,sus,printre stele,Luci,draga mea colega de grupa din studentie,se va intalni cu distinsul ei...
Vizitator -
Mar, 11:57
Este vorba de Ansamblul ”Doinița” al Casei Armatei din Bistrița, din care face parte si frumoasa...
Aniversări
În zi de naştere, urăm artistului plastic MAXIM DUMITRAŞ, director al Muzeului de Artă Comparată Sângeorz-Băi, multă sănătate, împliniri şi bucurii...
Sănătate, bucurii şi împliniri, în zi de naştere, viceprimarului comunei Runcu Salvei, VASILE POP.
La mulţi ani!
Redacţia „Răsunetul”
În zi de naştere, urăm îndrăgitului interpret al cântecului năsăudean CRISTIAN POMOHACI, multă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi!...
In Memoriam
Astăzi, profesoara LUCI CUIBUȘ a ținut la capela din Năsăud ultima lecție deschisă la limba română.
Adaugă comentariu nou