Prin America, alături de...

Prof. Rus Augustin
    Abraham  Lincoln (1809-1865)  - „Nu ne-a fost dat să ne bucurăm   ...   și nici nu ne vom bucura de vreun lucru bun, fără ca el să fi necesitat mai întâi muncă. Și în măsura în care majoritatea lucrurilor bune sunt produsul muncii, urmează ca ele toate să aparțină de drept acelora prin a căror muncă au fost făurite. Dar în toate epocile omenirii s-a întâmplat astfel încât unii au muncit și alții  -  fără a munci  -  au avut parte de roade. Acest lucru nu e drept și ar trebui să înceteze”.
 
W. Wilson (1856-1924) -  La 10 octombrie 1913, dimineața, din cabinetul său din Washington, a apăsat un buton și la 3.000 de km depărtare, o încărcătură de 20 de tone de dinamită a explodat, spărgând digul de la Gambon din Istmul Panama, moment în care apele Oceanului Atlantic s-au întâlnit cu cele ale Oceanului Pacific. 
 
 Th.  Alva  Edison (1847-1931) - Privindu-și nepoțica care se juca în apropierea sa, inventatorul fonografului, este întrebat de aceasta: „Bunicule! Nu-i așa că tu ai inventat prima mașină vorbitoare?”. Răspunsul primit: „Într-adevăr, eu am descoperit mașina vorbitoare, dar nu sunt primul. Primul a fost Domnul Dumnezeu, și i-a spus femeie". Dar fetița a mai întrebat ceva: „Și care e mai bună dintre cele două?”.  Răspunsul primit: „Mașina Domnului este, evident, mai frumoasă decât a mea. Dar mașina mea are un mic avantaj, când vrei, poți să o oprești!”.
 
George  Marshall (1880-1859) -  inițiatorul unui plan de refacere economică a statelor europene, după încheierea celui de al doilea război mondial (1939-1945), cu ajutorul S.U.A.  „Are o căsuță țărănească la marginea Washingtonului și nu a acceptat nici în ruptul capului să se mute de acolo. Dimineața se scoală la ora cinci, se spală pe tot corpul cu apă rece, apoi pleacă să se plimbe pe jos sau călare timp de un ceas, atunci când nu se duce la pescuit, singura sa pasiune. Îi place să umble comod îmbrăcat. În biroul său ministerial, cel mai adesea este văzut în cămașe cu mâneci scurte și cu cravata agățată în spătarul scaunului. Fuge de recepții și adoră căminul familial. Bonom, prietenos, amabil, simplu, retras și foarte modest, iată cum se prezintă ministrul uneia dintre cele mai puternice țări de pe glob”.  
 
                          
   
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5