Prof. Rus Augustin: Exemple, învățăminte și speranțe din Pastorala de Crăciun

Cu ocazia marilor praznice, și nu numai, ANDREI, din harul lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, adresează clerului, cinului monahal și credincioșilor din cuprinsul Mitropoliei un cuvânt de învățătură cuprins într-o „pastorală” care se citește în toate bisericile.
Pastorala de anul acesta adresată credincioșilor cu ocazia Crăciunului, cuprinde multe exemple, învățăminte și speranțe care ne ajută să înțelegem mai bine semnificația evenimentului petrecut acum mai bine de două milenii. Dumnezeu Tatăl a înțeles nevoia oamenilor de mântuire și de aceea a trimis pe Unicul său Fiu spre ajutor acestora. Ca să poată fi crezut și înțeles, acesta a parcurs etapele vieții muritorilor, adică s-a născut din femeie în condiții foarte modeste, a crescut într-o familie, iar la maturitate a răspândit, ajutat de apostoli, învățături care să-i poată ajuta pe oameni să dobândească viața veșnică. Dacă în decursul vieții pământești reușim să stabilim o relație de comunicare cu Iisus Hristos, începând cu participarea la Sfânta Liturghie care se ține în biserici și mănăstiri,(locuri de întâlnire între om și Dumnezeu), putem apoi continua prin gânduri, fapte și iubire acest început, având speranța că o să ajungem în împărăția lui Dumnezeu, acolo unde, toate sunt rânduite altfel.
Cunoscând și respectând învățăturile creștine, capeți treptat o liniște sufletească, de care ai mare nevoie, mai ales când știi că din viața pământească … „mult a fost, puțin a mai rămas !”.

Prof. Rus Augustin

Comentarii

28/12/24 14:05
prof. Vasile Găurean

Fosrte bine ales acest titlu. De două mii de ani, aceasta o face religia. învîțăminte și speranță. În Facultate ni se spunea că motivul apariției credințelor religioase a fost frica de fenomenele naturii. O fi fost și aceasta, dar ceea ce le rămânea inexplicabil era că religia furniza omului și speranța și mai târziu, dragostea de Dumnezeu, după ce a venit între noi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5