Program artistic susţinur de către elevii liceului “Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi
Vineri, 19 decembrie 2008, Liceul “Solomon Haliţă” din localitate, împreună cu Casa de Cultură au organizat un deosebit Program Artistic, care s-a desfăşurat cu începere de la ora 9,00 pe scena din sala mică a casei de cultură. (Această sală a fost recent renovară de către meseriaşii Consiliului local şi a primăriei oraşului). Baza de plecare în organizarea acestui inedit spectacol l-a constituit faptul că aceasta era şi ultima zi de şcoală, înaintea mult aşteptatei vacanţe de iarnă a elevilor. Iar conţinutul acestui spectacol a fost în mare parte dominat de colinde. Multe, multe şi frumoase colinde. Colinde cunoscute, oarecum universale, dar şi altele autentice, locale şi zonale. Programul a fost conceput în ideea unui spectacol concurs şi în acest context a fost desigur necesar şi formarea unui juriu care să delibereze şi să hotărască câştigătorii. Din juriu au făcut parte: prof. Strugar Anchidim Dănuţ – directorul liceului “Solomon Haliţă”, Croitor Victoria – director adjunct la acelaşi liceu, prof. Ciocârlă Virgil, om de o deosebită valoare prin tot ce a realizat la şcoală şi în viaţă, actualmente pensionar, prof. Oarcăs Viorel, un muzician înnăscut, ce se ocupă intens de găsirea şi promovarea tinerelor talente pentru descoperirea secretelor viorii.
Înaintea startului spectacolului concurs, a hotărât de comun acord să se facă, într-un cadru festiv, premierea elevilor implicaţi în acţiuni legate de “Săptămâna Educaţiei Globale”, aceasta făcându-se de către prof. Adele Ureche – consilier educativ. A doua fază premergătoare începerii concursului de colinde a constat în premierea câştigătorilor concursului de şah, decernarea fiind făcută de către prof. Simion Tărchilă, un împătimit al acestui sport al minţii.
Au urcat apoi pe scenă colindătorii. Colindători ai diferitelor clase liceale, în ordinea următoare: clasele a IX-a A, B, C, D, clasele a X-a A, B, C, D, clasa a XI-a B şi clasa a XII-a T. Despre calitatea scenică, despre buna pregătire a corurilor colindătorilor, despre costumaţia excepţională a elevilor implicaţi în acest spectacol, despre disciplina indusă de momentul solemn sub semnul căruia se desfăşura acest eveniment, nu voi insista, deoarece totul s-a desfăşurat impecabil. Cu toate că sala a fost neîncăpătoare pentru afluxul mare de spectatori.
Pe tot parcursul spectacolului concurs, pentru a da o notă cât mai sărbătorească, au fost intercalări bine venite de recitări de poezie sau micromomente alegorice ale unor scenete de sezon. Toate acestea au fost pregătite de către prof. Alesia Ponti şi prezentate pe scenă de către elevi ai clasei a IX-a B. Un moment deosebit de atractiv şi inedit totodată l-a consfinţit prezenţa pe scena casei de cultură a unui grup de colindători format din 18 persoane din comuna Şanţ, formaţie pregătită de către prof. Dănuţ Filipoi.
Tot în această perioadă de sfârşit al spectacolului concurs au apărut în primul plan scenic surorile Hoza de la Şcoala Generală Sângeorz-Băi, care au adus şi ele un buchet de colinde foarte frumoase. Şi, în sfârşit, au apărut şi rezultatele în urma deliberării juriului. Acestea au fost în următoarea ordine:
Au obţinut menţiuni ale juriului: elevii claselor a XI-a B, a X-a A, B, şi C şi elevii clasei a IX-a C.
O menţiune specială i se acordă elevilor clasei a XII-a T.
Locul III şi un premiu constând în suma de 50 lei se acordă claselor a IX-a A şi a IX-a B.
Locul II şi un premiu de 100 lei îi revine clasei a IX-a D.
Locul întâi şi un premiu în valoare de 150 lei se acordă clasai a X-a D.
În încheierea programului spectacol au urcat pe scenă formaţia de dansuri a liceului condusă de Florin Hodoroga, care a interpretat un dans popular, iar adevăratul final l-a constituit luările de cuvânt a diferiţilor profesori care au urat sărbători fericite tuturor celor prezenţi, vacanţă cu bucurii şi, la cerinţa prof. Strugari Dănuţ, s-a cântat de către toţi colinda: “O ce veste minunată”.
A consemnat Pop Gheorghe Scuturici
Citiţi şi:
- La mulţi ani, prof. VARVARA SÎNGEORZAN, director al Liceului Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi!
- Sorina Login şi Victor Vencsel sunt Miss şi Mister Boboc la Colegiul Naţional George Coşbuc!
- The Missing Link
- „Activitate culturală rar întâlnită”
- Ce clase au trecut în sistem on- line în Bistrita-Nasaud!
Adaugă comentariu nou