La Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud

Proiectul „Şcoala Părinţilor” – în derulare

Miercuri, 26 ianuarie, începând cu ora 17.00, părinţii elevilor Şcolii Generale „Mihai Eminescu” din oraşul Năsăud au fost parte activă în proiectul „Şcoala Părinţilor” printr-un schimb de idei, din suflet către suflet, tema dezbătută fiind „Violenţa şi agresivitatea în şcoli”. Comitetul de organizare, profesor consilier Victoria Costea şi profesorul (director adjunct) Ştefan Radu Kovacs, au invitat alături de elevi, părinţi, cadre didactice din şcoală şi reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (Luciana Sidor), Primăriei oraşului Năsăud, (primarul Dumitru Mureşan, Elvira Bârlădeanu – de la Compartimentul „Asistenţă socială”, jurist Ionela Blaga), ai Poliţiei şi jandarmeriei oraşului Năsăud.

Parteneri în proiectul „Şcoala Părinţilor” sunt IŞJ BN, CJAP, Primăria oraşului Năsăud şi Asociaţia de Părinţi „Sandu Manoliu” din Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, iar grupul ţintă căruia i se adresează sunt părinţii elevilor claselor I-IV.

Aşa cum ne-a informat prof. cons. Victoria Costea, „Proiectul „Şcoala Părinţilor” dorim să fie o adevărată şcoală unde părinţii să înveţe efectiv să devină părinţii de care copiii (elevii noştri) au nevoie. Această consiliere a părinţilor cuprinde diverse activităţi desfăşurate semestrial, pe tot parcursul proiectului, cu scopul de a transmite în forme variate şi eficiente informaţii referitoare la relaţia şcoală-familie, drepturile şi responsabilităţile pe care le implică statutul de elev, disciplinarea pozitivă, relaţiile intra- şi extrafamiliale, relaţia şcoală-familie, tehnici de comunicare eficientă, modalităţi de soluţionare creativă a conflictelor, dificultăţi de învăţare, optimizarea relaţiei părinte-copil; părinte-şcoală, înţelegerea procesului de disciplinare pozitivă, de detensionare emoţională în familiile uniparentale sau cu părinţi plecaţi în străinătate, nevoia de socializare a părinţilor etc.”.

Au fost dezbătute cauzele, consecinţele şi strategiile de prevenire a conflictelor, toate datorate lipsei unei bune comunicări între copii şi părinţi. S-a stabilit organizarea pe data de 17 mai, de „Ziua Familiei” a întâlnirii pentru evaluarea activităţii proiectului, premierea părinţilor. S-au dezbătut şi alte probleme referitoare la cheltuielile aferente – fonduri proprii sau sponsorizări.

Comentarii

03/02/11 08:52
Profesor

Oare cand o sa inteleaga toti parintii ca scoala este a comunitatii, deci trebuie sustinuta moral si financiar, desigur dupa posibilitati. O SCOALA A PARINTILOR este imperios necesara. De prea multe ori s-a dovedit ca lipsa comunicarii parinte-copil este in defavoarea copiilor.

28/01/11 09:56
Parinte

Mai lasati-ma cu Sc. Gen. Mihai Eminescu din Nasaud, unde marele director Spiridonica cere bani de la parinti pentru tot felul de fonduri. Scoala romaneasca nu este oare gratuita??? Navasta lui Spiridonica este pensionata de 4 ani dar nu lasa ciolanul din mana, tot profesoara este, nu face loc unui tanar absolvent. Rusine Spiridonica si pentru ca te-ai opus sa nu se construiasca o biserica in Nasaud. Ce oameni!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5