Protocolul Alianței Dreapta Unită Bistrița-Năsăud, înregistrat! Candidați unici/liste comune la Consiliul Județean, municipiul Bistrița, orașe și alte 38 de comune!
Alături de președintele USR- Lorand Toth, președintele Forța Dreptei- Manolache Victor Bogdan, am depus astăzi Protocolul Aliantei Dreapta Unita Bistrița-Nasaud, anunță liderul PMP BN, Ionuț Simionca. Prin acest protocol, cele trei partide susțin un candidat unic pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, la alegerile din 9 iunie, dar și o listă comună de candidați pentru funcțiile de consilieri județeni.
De altfel, Ionuț Simionca, președintele PMP BN, este candidatul Alianței Dreapta Unită pentru președinția CJ BN.
Protocolul mai prevede susținerea unuor candidați unici la funcția de primar și a unor liste comune la consiliile locale/doar a unor liste comune pentru consiliile locale, în municipiul Bistrița, orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi și 38 de comune.
Citiţi şi:
- USR BN și-a prezentat candidații proprii pentru Năsăud și șapte comune din județ!
- Alianța Deapta Unită, lansată la Bistrița, ca alternativă! Candidați în toate localitățile județului!
- PNL şi PC ar putea avea liste comune pentru unele localităţi bistriţene
- PMP va avea candidaţi în toate localităţile. Simionca: Dacă nu se candidează pe liste comune la Bistriţa, PSD va câştiga
- Radu Moldovan: Sunt şanse mari ca PSD şi ACD să aibă liste comune la viitoarele alegeri
Comentarii
Motto:
„Unii au noroc desigur.
De trifoi cu patru foi,
Poti s-alergi de unul singur
Si s-ajungi pe locul doi”.
(Gheorghe Gheorghiu – Trifoiul)
Având în vedere alegerea primarilor prin scrutin uninominal, într-un singur tur, cele mai mari sanse le are primarul aflat în funcție. Modificarea legislativă a fost inițiată pentru alegerile locale din 2012, de fostul PDL, partid controlat la vremea respectivă de Traian Băsescu și dispărut de pe scena politică după fuziunea prin absorbție cu PNL în 2014. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.
"Acesti imbecili care ne guvernează", cum ar spune Andre Santini, cu aluzie la coalitia PSD-PNL care având majoritare parlamentară confortabilă nu au schimbat legea electorală cu revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin iar acum suportă consecintele la primăria municipiului Bucuresti unde cabndidatul lor comun Cătălin Cîrstoiu nu reușește să urce în sondaje de pe locul 3.
Adaugă comentariu nou