Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
Lun, 05/09/2022 - 10:53
Curajul, viziunea și solidaritatea, au transformat ziua de 9 mai, într-un simbol al unității și păcii!
Astfel, prin ambiția înaintașilor noștri, care au fost fără frică, nu s-au predat greutăților și au înțeles puterea cuvântului “împreună”, sărbătorim 3 momente istorice esențiale:
- 143 de ani de când România și-a proclamat independența,
- Ziua Europei
- ️Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Mă-nclin în fața strămoșilor care ne-au lăsat moștenire România independentă și drept răsplată, vom demonstra prin puterea faptelor că o vom păstra dezvoltând-o.
La mulți ani,
România independentă,
România victorioasă,
România europeană!
Citiţi şi:
- Președintele Emil Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
- Preşedintele Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
- Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Mă-nclin tuturor celor care își dedică viața educației!
- Preşedintele Emil Radu Moldovan: Mă-nclin în fața tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița și nu numai, care-și pun sufletul și cunoștințele pentru tratarea pacienților!
- Președintele Radu Moldovan: Ziua Națională a României este un răsunet, dovada că prin unitate învingem orice inamic!
Meniu principal
Ultimele stiri
Mie, 16:30
Andrei Marga: Suveranismul la propriu Cultura
Asociația Culturală „Grigore Bradea” a finalizat centralizarea voturilor în concursul Premiul...
Comentarii
Iuliu -
Lun, 14:22
Motto:
„Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea...
Iuliu -
Lun, 12:17
Motto:
„Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea...
Rus Augustin -
Sâm, 20:39
STIMATE DOMNULE PROFESOR,
Ce bine argumentați credința cu care cei care o au, au străbătut...
Iuliu -
Sâm, 15:03
Motto:
„Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi, bârfitorii de cafenele – literatori,...
Alina M. -
Sâm, 13:15
Domnule profesor ,cu stima si respect citesc tot ceea ce scrieti.
Sarbatori binecuvantate dv si...
Aniversări
Cele mai calde urări aniversare doamnei Susana-Sevastița Țigăuan, șef Serviciu în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
În zi aniversară, permiteţi-ne preacucernice părinte MENUŢ MARIN LĂRGEAN, preot paroh la Cociu, să vă dorim mulţi ani cu sănătate în slujirea...
Cele mai sincere urări aniversare, în zi de naştere, dlui IOSIF DUMBRĂVEAN, făt la Biserica Coroana.
Comentarii
Nu-i nici o surpriză că din punct de vedere intelectual Radu Moldovan a rămas blocat in era comunistă când adevărul istoric era profund falsificat. El afirmă si acum că ziua de 9 mai semnifică 3 momente istorice esențiale:
- Proclamarea independenței de stat a României;
- Ziua Europei;
- ️Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Nimic mai fals. Ziua Independentei de Stat a României este pe 10 mai, 1877. In urma contributiei semnificativedin cadrul războiului ruso-turc (1877-1878), România îşi câstiga independenţa faţă de imperiul otoman. Astfel, pe 10 mai, 1877, Senatul ţării a votat proclamaţia de independenţă, care a fost aprobată în anul 1878 la Congresul de la Berlin. Confuzia vine din faptul că în timpul regimului comunist, atunci când se vorbea despre Independenţa României se invoca discursul lui Mihail Kogălniceanu rostit în Parlament la 9 mai 1877. Prin aceasta mistificare, comunistii au incercat sa evite referirea la ziua de 10 MAI, cunoscută si sub denumirea de „Ziua Regalităţii” are pentru România o triplă semnificatie, si anume: 1866- începutul domniei principelui Carol I; 1877- Independenţa de stat a României; 1881- transformarea ţării din principat în regat , când Carol I a fost încoronat Rege al României. De altfel, până la venirea comunistilor la putere, mai exact în anul 1947, ziua de 10 mai a fost Ziua Naţională a României.
Totusi, Răducu ori face pe prostul , ori nu a aflat încă de proiectul de lege
adoptat de Parlamentul României în anul 2021, prin care 10 Mai devine oficial Ziua Independenței Naționale a României, înlăturându-se astfel orice confuzie. Cu atât mai mult cu cât încă din anul 2015 Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care 10 Mai își câștiga si statutul de sărbătoare natională.
Pe de altă parte, Ziua Victoriei în Al Doilea Război Mondial este pe 8 mai si nu pe 9 mai. Totul a pornit de la faptul că în mai 1945 au avut loc două ceremonii de semnare a capitulării necondiționate a Germaniei naziste în fața Aliaților – Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Sovietică.
Prima ceremonie a avut loc la 7 mai 1945, când generalul-colonel german Alfred Jodl a semnat, la Reims în Franța, capitularea Germaniei pe toate fronturile. Asadar, documentul de capitulare a fost semnat în numele Germaniei de către generalul Alfred Jodl și a intrat în vigoare în ziua următoare, 8 mai, la ora 23:01.
A doua semnare – pentru care a insistat liderul sovietic Iosif Vissarionovici Stalin – a fost făcută de feldmareșalul german Wilhelm Keitel a doua zi la Berlin-Karlhorst, cartierul general al trupelor sovietice în Germania ocupată. Din partea Armatei Roșii a semnat mareșalul Ghiorghi Jukov, iar din partea Aliaților occidentali, generalul Sir Arthur Tedder, desemnat de Eisenhower, iar actul de capitulare a fost semnat efectiv pe 9 mai la 1 AM.
Asa se explică faptul că Rusia si tările din fostul lagăr comunist aniversează Ziua Victoriei în Al Doilea Război Mondial la 9 mai, chiar dacă 8 mai este data pe care SUA și cea mai mare parte a Europei o recunosc drept Ziua Victoriei în Europa.
Asadar, ziua de 9 mai are doar o singură semnificatie, fiind declarată Ziua Europei, cunoscută ca Ziua Schuman, amintind de declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman, prin care a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Acest eveniment fiind considerat un moment fundamental în istoria Europei. Parlamentul European a recunoscut oficial ziua de 9 mai ca sărbătoare oficială în octombrie 2008.
Prin urmare, cele "3 momente istorice esențiale" atribuite zilei de 9 mai se reduc la unul singur- Ziua Europei.
Adaugă comentariu nou