Președintele Emil Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
Dum, 05/09/2021 - 11:14
Curajul, solidaritatea și viziunea, au transformat ziua de 9 mai, într-un simbol al păcii și unițății în diversitate.
Astfel, prin ambiția strămoșilor noștri, care au fost fără frică și au înțeles puterea cuvântului “împreună”, sărbătorim 3 momente istorice esențiale:
- 144 de ani de când România și-a proclamat independența,
- Ziua Europei
- Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Mă-nclin în fața tuturor celor care ne-au lăsat moștenire România independentă și a celor ce au făcut eforturi ca țara noastră să fie integrată în construcția europeană.
La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
Citiţi şi:
- Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
- Preşedintele Radu Moldovan: La mulți ani, România independentă, România victorioasă, România europeană!
- Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Mă-nclin tuturor celor care își dedică viața educației!
- Preşedintele Emil Radu Moldovan: Mă-nclin în fața tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița și nu numai, care-și pun sufletul și cunoștințele pentru tratarea pacienților!
- Președintele Radu Moldovan: Ziua Națională a României este un răsunet, dovada că prin unitate învingem orice inamic!
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-...
Comentarii
Dorel de Bistrita -
Mie, 10:20
Deci, sa intelegem ca este un " serviciu privat "... si care nu este sub tutela Registrului...
Buga Vladimir -
Mie, 08:48
Sa Traiti, Dle Profesor! Salutari si urari de bine si sanatate la toti membrii Asociatiei Astra...
Rus Augustin -
Mar, 21:51
Moldovenii nu au valorificat „clipa” favorabilă din 1991 pentru a se uni cu România. Lipsa unirii...
Simion Șerban -
Mar, 17:39
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
AM -
Dum, 22:40
Bine ca are cineva curaj sa spuna adevarul!!!
Multumim dna Macarie !
Aniversări
Astăzi, la popas aniversar, adresăm calde urări de bine părintelui Marius Cârcu, preot paroh la Biserica „Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin” din...
Fie-ne îngăduit, preacucernice părinte Lucian Badale, preot paroh la Parohia Ortodoxă Agrișul, să vă adresăm, în ceas aniversar, cele mai alese urări...
În zi de naştere, adresăm cele mai sincere urări aniversare preacucernicului părinte Marius Moldovan, preot paroh la Dumitra.
In Memoriam
La 27 martie 2025, comemorăm 55 de ani de la trecerea în lumea drepților a academicianului năsăudean LEON DANIELLO, medic specialist în fiziologie,...
Comentarii
Când vine vorba de istorie, in mintea unor politicieni e o mare nebuloasă. Președintele CJ Radu Moldovan vorbeste despre tripla semnificatie a zilei de 9 mai pentru România, când in realitate e vorba doar de Ziua Europei. Cunoscută si sub denumirea de „Ziua Schuman”, amintind de declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman din 9 mai 1950 prin care a fost propusă unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO). Acest eveniment fiind considerat un moment fundamental în istoria Europei.
Ziua Independenţei, de stat a Romaniei a fost proclamată pe 10 Mai 1877. În urma contribuţiei semnificative din cadrul războiului ruso-turc (1877 – 1878), România îşi câştigă independenţa faţă de Imperiul otoman. Astfel, pe 10 mai 1877, Senatul ţării votează proclamaţia de independenţă, care a fost apoi aprobată în 1878 în cadrul Congresului de la Berlin. Confuzia vine din faptul ca in timpul regimului comunist, atunci când se vorbea despre independenţa Romaniei, se invoca discursul lui Mihail Kogălniceanu din Parlament, rostit la 9 mai 1877. Aceasta a fost citită în Parlament în 9 Mai tocmai pentru a-i da posibilitatea principelui Carol să o semneze și să-i dea putere de Lege în 10 Mai, de Ziua Regalității și Ziua oficială a României. De aceea, comunistilor nu le-a convenit si au optat pentru ca Ziua Independentei să fie sărbătorită pe 9 mai , falsificând istoria.
Cât priveste Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, trebuie spus că si aici există o mare controversă , având in vedere faptul că În 9 mai 1945, la ora 00.16, la cartierul general sovietic din Berlin a fost semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în teatrul de luptă european. Acesta este motivul pentru care aliaţii occidentali sărbătoresc Ziua Victoriei în Europa în 8 mai, iar țările din est au optat pentru sărbătorirea Zilei Victoriei împotriva fascismului în 9 mai.
Adaugă comentariu nou