(Relatare de la faţa locului!) Mii de credincioşi, în pelerinaj la Mănăstirea Dobric. Episcopul Macarie: Să nu ne pierdem credinţa, să ne rugăm Maicii Domnului !

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a adus la Mănăstirea Dobric mii de credincioşi. Parcă din ce în ce mai mulţi în fiecare an. Conform tradiţiei, maica stareţă Veronica şi părintele duhovnic Siluan, alături de obştea mănăstirii, s-au pregătit pentru întâmpinarea oaspeţilor, care s-a rugat la Mănăstirea Dobric, sfintei Fecioare Maria, cea care după cum spune în pricesne artistul Alexandru Pugna, şi-a găsit aici loc curat de mănăstire. Încă din ajunul manifestării, credincioşii au fost aşteptaţi la Vecernie şi Litie, urmate de Paraclisul Maicii Domnului şi Cuvântul de învăţătură rostit de părintele profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, apropiat al Mînăstirii. În cuvântul său a subliniat lucrarea Maicii Domnului la Mănăstire, dacă acum mai bine de 20 de ani a venit aici şi a dormit într-o încăpere cu o cloşcă cu pui, acum vorbim de un adevărat centru monahal, ce va deveni, în scurt timp, unul de referinţă pentru Ardeal. A urmat slujba Prohodului Maicii Domnului, înconjurarea mănăstirii de către credincioşi şi soborul de preoţi, iar apoi molitvele Sf. Vasile cel Mare. Programul a mers mai departe, în zorii sărbătorii, cu Utrenia şi Sf. Liturghie, Sf. Maslu şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului.
Apoi, în dangătul clopotelor, a fost primit episcopul Macarie al Europei de Nord, fiu duhovnicesc al mănăstirii, născut şi la Spermezeu, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de părintele profesor Stelian Tofană, alături de un sobor impresionant de preoţi. Au participat alături de miile de credincioşi la Sfânta Liturghie, primarul Paul Ştir, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alexandru Pugna şi Ioan Ţintean, parlamentarii Daniel Suciu şi Ioan Oltean, administratorul judeţului, Florin Moldovan, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, subprefectul Terente Ciui, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Alexandru Câţcăuan, consilierii judeţeni Vasile Marc, Robert Sigheartău, Doris Moldovan, preşedintele Registrul Comerţului, Ioan Turc.
Prezent încă de seara, la toate slujbele, Alexandru Pugna, alături de credincioşi, a cântat Imnul mănăstirii, iar Olimpia Deneş, Alina Ceuca şi Floarea Apostol au înălţat pricesne către cer, Maicii Domnului. În cuvântul de învăţătură, episcopul Macarie a vorbit despre jertfa credincioşilor ce vin în pelerinaj, îndemnându-i să nu îşi lase credinţa, să nu se lase influenţaţi de propovăduitorii mincinoşi, care nu cred în Maica Sfântă. Episcopul i-a îndemnat pe credincioşi să fie mereu alături de mănăstirea Dobric, cea zidită cu multă jertfă, care se roagă zi şi noapte pentru sufletele credincioşilor de pe Valea Ţibleşului.
Maica stareţă Veronica, alături de părintele duhovnic Siluan i-au oferit episcopului, pe lângă un coş de flori, şi o icoană cu Maica Domnului cu pruncul.
Au fost momente în care sufletele credincioşilor s-au umplut de bucurie duhovnicească. La Dobric, an de an, se scrie istorie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5