Relațiile la distanță funcționează?

Acum că internetul a bătut toate granițele, a avea o relație la distanță nu este nimic surprinzător, iar pentru unele persoane aceste relații chiar funcționează foarte bine. Iată cum văd psihologii aceste relații și ce spun despre ele.

Relațiile la distanță pot funcționa conform psihologiei?

În general, relațiile pot fi complicate. Dacă adăugăm la problemele obișnuite distanța, pot apărea dificultăți. Există mai mulți factori care influențează dacă relație la distanță funcționează sau nu. de exemplu:

·         Cât timp membrii cuplului sunt separați. Nu este același lucru dacă separarea este de săptămâni, luni sau ani.

·         Distanța dintre membrii cuplului. Cu cât există mai multă distanță între ele, cu atât va fi mai dificil pentru ei să se vadă în timpul perioadei de separare.

·         Bazele relației. Dacă relația de cuplu este sănătoasă și consolidată, încrederea și securitatea vor fi mai mari, astfel încât există o șansă mai mare de succes.

·         Durata relației. La începuturile relației sentimentele sunt mai intense, dar este nevoie și de mai mult contact.

Probleme și soluții pentru relațiile la distanță

Dacă trebuie să fii separat pentru o vreme, este recomandabil să cunoşti unele dintre problemele care pot apărea, precum și soluțiile care pot ajuta. Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme și sfaturi pentru a le rezolva:

Probleme de timp

Este posibil ca, între locurile de reședință ale membrilor cuplului, să existe o mare diferență de timp. Acest lucru poate îngreuna comunicarea. Atunci când apar conflicte în cuplu este recomandat să se ia măsuri raționale.

·         Soluție: setează o oră pentru efectuarea apelurilor. Unul dintre cei doi ar putea fi nevoit să facă un efort pentru a putea schimba oră în fiecare săptămână.

Gelozie

Gelozia și nesiguranța pot apărea și provoca unele argumente. Comentariile mediului cu privire la posibilitatea ca relația să eșueze sau la irupția terților pot afecta negativ.

·         Soluție: Menținerea comunicării zilnice poate ajuta. Nu este recomandabil să tragi concluzii pripite fără să-ți întrebi mai întâi partenerul. De exemplu, dacă nu ați răspuns la telefon sau nu ați răspuns la un mesaj. Lucrul la relație poate contribui, de asemenea, la creșterea securității. De exemplu, având detalii, amintindu-i partenerului nostru ce ne place la el sau ea etc.

Absența contactului fizic

Imposibilitatea contactului fizic, sărutări, îmbrățișări, mângâieri... poate fi dificil de transportat.

·         Soluție: mai întâi profită la maximum de întâlniri. În plus, îți poți folosi imaginația și îi poți spune partenerului tău ce ai face dacă ai fi alături de el. Cu cât explicația este mai detaliată, cu atât veți simți mai real. Poţi aplica acest lucru la sexualitate, de asemenea.

Certuri

La fel în condiții normale argumentele pot afecta relația, atunci când există distanță nu va fi diferită.

·         Soluție: soluția este cea recomandată cu orice ocazie: dialog în loc de discuție, empatie, asertivitate și ascultare activă. În următorul articol vei găsi cum să gestionezi discuțiile de cuplu prin intermediul mobilului.

 Cum să faci o relație la distanță să funcționeze

Relațiile la distanță nu sunt de bun gust pentru nimeni, dar pot funcționa dacă separarea este temporară. Pentru ca acest lucru să se întâmple și distanța nu înseamnă sfârșitul relației, este important să lucrăm la ea.

·         Ai grijă de relație și comunicare. Dedicarea timpului și efortului este esențială.

·         Colaborarea sau împreună pentru a rezolva micile dificultăți care pot apărea, va consolida relația.

·         Încrederea în aceste cazuri este primordială, deoarece, după am văzut deja, poate apărea gelozia și nesiguranța.

·         Spune-i partenerului tău te simți și încurajează-te și invers.

·         Vorbeşte despre viitor împreună pentru a crește motivația și a o face mai suportabilă.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5