5 beneficii inedite ale terapiei de cuplu
Terapia de cuplu are în țara noastră un statut similar cu mersul la psiholog individual. Multe persoane refuză să apeleze la un ajutor din partea unui profesionist în ceea ce privește problemele emoționale. În cazul terapiei pentru cuplu, aceasta este considerată un semn al eșecului relației. De fapt, o astfel de alegere este un semn al maturității și dorinței de a avea o relație mai bună cu persoana iubită, reducând certurile și neînțelegerile care pot constitui o barieră în calea unei relații sănătoase și benefice. Pentru că înțelegerea celuilalt nu este cel mai adesea un lucru ușor, comportamentul în cuplu poate fi modelat în urma consultării unui specialist.
Iată principalele avantaje ale terapiei pentru cuplu, pe care le vei observa chiar din primele ședințe!
- Identificarea sursei problemelor în cuplu
Terapia pentru cuplu găsește soluții proprii problemelor voastre, bazate pe identificarea sursei acestora. De multe ori, acestea reprezintă și cauza unor probleme viitoare, care pot fi astfel prevenite înainte să se manifeste. De asemenea, un terapist profesionist va pune accent nu doar pe subiectele care provoacă neînțelegeri, ci și pe comportamentul din timpul certurilor, care poate reprezenta o problemă în sine.
- Contribuie la îmbunătățirea comunicării
Comunicarea reprezintă una dintre fundamentele oricărei relații sănătoase. Abilitățile de comunicare cu persoana iubită pot fi îmbunătățite prin terapie. Astfel, vei învăța să fii un bun ascultător și să devii mai empatic față de celălalt. Reversul monedei este de asemenea valabil – terapia te poate ajuta să te deschizi în fața partenerului și să îl lași să te cunoască din ce în ce mai bine.
- Te poate ajuta să setezi limite în ceea ce privește persoanele din afara relației
De multe ori certurile nu își au origine în interiorul relației voastre, ci în exterior. Persoane bine intenționate, care îți sunt apropiate au potențialul de a deveni mărul discordiei. În această categorie pot intra părinții, membrii ai familiei sau chiar prietenii apropiați. Terapistul te poate ajuta să setezi limite în ceea ce privește intervenția acestora în relația ta, menținând o relație sănătoasă inclusiv cu aceștia.
- Clarificarea propriilor sentimente
Confuzia poate apărea într-o relație mai lungă, având în vedere că sentimentele evoluează și se modifică în timp. Multe persoane apelează la terapie pentru a găsi răspunsul la o întrebare foarte dificilă – sunteți sau nu făcuți să rămâneți împreună? Adevărul este că o relație nu stă sub semnul predestinării, ci pe efortul zilnic pe care îl depui pentru a rămâne cu persoana iubită.
- Vei auzi o părere imparțială
Involuntar, fiecare persoană este subiectivă, inclusiv tu și cei apropiați ție, care pot fi părtinitori, cauzând mai multe probleme pentru un cuplu. De aceea, terapistul poate deveni atunci când apelezi la terapie de cuplu, vocea obiectivă de care ai nevoie pentru a vedea situația dintr-o altă perspectivă. De aceea, centruldepsihanaliza.ro îți stă mereu la dispoziție pentru a îndeplini acest rol.
În concluzie, terapia de cuplu reprezintă mai mult decât ți-ai imaginat și poate fi cheia unei vieți echilibrate și a unei relații sănătoase.
Sursa foto: pexels.com
Adaugă comentariu nou