Renovarea unui apartament mic: sfaturi şi idei

Renovarea locuinței este o investiţie pe care o faci o dată la câţiva ani. Un apartament recent cumpărat sau unul în care stai de ceva vreme au nevoie, fie de îmbunătățiri, fie de un aspect nou. Schimbarea la față a locuinței tale ar trebui să vină la pachet și cu idei noi de valorificare a spațiului disponibil. Indiferent de cât e el de generos sau nu. Pe emenatwork.ro, găseşti idei despre cum îţi poţi renova apartamentul, consultanţă din partea unor specialişti şi, mai ales, cele mai bune produse de care ai nevoie.

 Siguranţa, înainte de design

Scopul fiecărei renovări este, în esenţă, unul estetic. Însă, înainte de toate, trebuie să rezolvi și alte aspecte, mai puțin vizibile dar mult mai importante. Verifică şi rezolvă posibilele vicii ale instalaţiilor electrice şi sanitare. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este ca, la scurt timp după ce ai montat gresia şi faianţa, să le spargi pentru a remedia o ţeavă din bucătărie sau baie. Indiferent de vechimea construcţiei, verifică eventualele probleme de structură. Dacă nu te pricepi, solicită ajutorul unui specialist. Altfel, rişti ca, după ce ai îmbrăcat pereţii în ultimul strat de vopsea, să apară crăpături. Abia după ce ai remediat aceste probleme treci la chestiuni ce ţin de estetică.

 Cât mai multă lumină

Nimic nu creează mai multă senzaţie de spaţiu decât lumina naturală. Cu cât razele soarelui intră mai mult în camere, cu atât apartamentul tău pare mai mare. Montează ferestre cu rame înguste şi geamuri mari şi nu le ascunde în spatele unor draperii închise la culoare, al obiectelor de decor sau al mobilierului. Dacă, indiferent ce faci în acest scop, tot nu ai lumină naturală în casă, ajută-te de corpuri de iluminat. Forma, stilul şi amplasarea lor ţin de propriul gust. Le poţi suspenda de tavan, aşeza în diferite colţuri, integra în pereţi. Oricum ar fi, important este să ai cât mai multă lumină şi să alegi becuri economice, calde şi odihnitoare.

 Nuanţe deschise

Albul măreşte, este un lucru cunoscut de toată lumea. Pereţii, pardoseala, mobila, accesoriile, corpurile de iluminat şi decoraţiunile interioare în nuanţe deschise lasă senzaţia unui spaţiu mai mare decât este în realitate. Nu te opri la albul simplu, poţi alege orice culoare deschisă sau pastelată.

 Alege mobilier adaptat

Spațiile de depozitare pot fi marea problemă a unei case. Indiferent cât de mare e locuința ta, tot sunt lucruri care, parcă, nu îşi găsesc locul. Iar atunci când spaţiul este mic, situația e și mai complicată, iar rezolvarea devine o provocare. Din fericire, există o mulţime de soluţii pentru mobilarea apartamentului în condiţii de valorificare maximă a suprafeţei disponibile. Printre acestea, corpurile modulare sau suspendate, cutiile ascunse în diferite piese de mobilier, mobila compartimentată etc. Dacă nu te poţi desfăşura pe orizontală, valorifică întreg spaţiul vertical, în special în bucătărie, unde în dulapurile cele mai înalte poţi depozita lucruri pe care le foloseşti mai rar. Organizatoarele sunt cel mai bun ajutor în bucătărie şi dormitor, deoarece te ajută să adăposteşti multe lucruri într-un spaţiu îngust. Electrocasnicele trebuie să fie, de asemenea, de mici dimensiuni. Oglinzile sunt cel mai bun truc pentru a lăsa impresia că suprafaţa este mai mare.

 Lucrează legal

Este cel mai important aspect. Lucrările într-un apartament trebuie să ţină cont de arhitectura blocului şi de vecini. Orice modificare a pereţilor trebuie aprobată de autorităţile locale. Atenţie şi la orarul de lucru, si respectă intervalul de linişte. În general, lucrările zgomotoase trebuie programate ziua, în timpul normal de lucru. Orice reclamaţie s-ar putea lăsa cu amenzi care îţi vor creşte investiţia în renovarea programată.

Culorile, calitatea materialelor şi un design care lasă impresia spaţialităţii pot face apartamentul tău mic să crească în ochii celor ce-ți trec pragul.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/painter-paint-house-indoor-2247395/

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5