Rezultate deosebite ale elevilor din județul nostru la etapele naționale ale concursurilor de educație extrașcolară-CPEENI -2024

Prof. Violeta Rogozan, inspector școlar pentru educație permanentă

Etapa  națională a Olimpiadei  ,,Meșteșugurilor atistice tradiționale”-  desfășurată la Muzeul ASTRA Sibiu, în perioada 20 – 23 iulie, concurs inclus în CALENDARUL PROIECTELOR DE EDUCAȚIE EXTRAȘCOLARĂ NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE FINANȚATE DE MINISTERUL EDUCAȚIEI  ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024, este un concurs în care elevii calificați la etapa națională  se întrec în 37 de tehnici meșteșugărești și sunt evaluați pe baza originalității, măiestriei și fidelității față de tradițiile culturale.

Județul nostru a fost reprezentat de elevii: Cristea Ilie Raul, de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu –prelucrarea artistică a lemnului/sculptură,  coordonator prof. Sidor Elena Bianca, Bilț Patrik de la  Liceul Tehnologic ,,Ioan Caian Românul” Căianu Mic  -meștesuguri tradiționale din piele,  coordonator prof. Filip Vasile, și Isip Maria Andreea de la  Școala Gimnazială Dumitra – confecționare piese costum popular – prof. coord. Lup Diana Viorelia.

Elevii  au  demonstrat prin educația primită în familie și la  școală, că sunt adevărați creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meșteșugului artistic tradițional obținând  rezultate deosebite, astfel: Cristea Ilie Raul- premiu I, Bilț Patrik- premiul I  și Isip Maria Andreea- premiul III.

Rezultate deosebite la etapa națională au mai obținut și elevii de la Școala Gimnazială ,,Paul Tanco” Monor,  la Concursul Național  ,,Educație rutieră- educație pentru viață”, -echipajul  a fost format din elevii: Moldovan Ilinca,  Simionca Analia,  Simionca David și  Botezat Raul Mihai,  prof. coordonator Socaciu Liviu-Ignat. Elevul,  Botezat Raul Mihai     obținând  premiul I, punctaj maxim,  la proba teoretică, a concursului.

La Concursul national de proiecte de mediu,  elevele Rus Raluca și Bodriheic Emiliana de  la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița-secțiunea liceu, coordonate de prof. Goina Delia,   au obínut premiul III, cu Proiectul ,,Ecorevolution – Un pas verde”, tematica abordată a fost  calitatea aerului în sălile de clasă. Elevele au propus  realizarea unor pereți vii, în scopul  îmbunătățirii calității aerului, reducerii stresului, creșterea productivității, dar și pentru estetică și ambianță.

La Concursul Național  de creație lierară ,,Tinere Condeie”, eleva Timiș -Varga Daria, de la Palatul Copiilor Bistrița  a obínut premiul I , cu nota 9,78-  prof. coord. Nușfelean Ionela. Eleva  David Andreea   de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu’’ Bistrița  a obținut   premiul I cu nota 9,62- prof. coord. Simionca Simona, iar eleva  Rus Raluca -de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu’’ Bistrița premiul II  cu nota 9,50- prof. coordonator Hâruța Aurelia.  Elevele vor avea posibilitatea de a participa în perioada 20-25  august 2024, în Tabăra de creație de la Călimănești.

La Concursul național ,,Sanitarii pricepuți”, va participa la etapa națională, în perioada 22-26 iulie 2024, echipajul de liceu, de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu ”Bistrița, iar la Concursul național antidrog ,,Împreună” vor participa la etapa națională, în luna august,  două echipaje de liceu  de la Colegiul Național ,,Petru Rareș” Beclean.

Inspectorul școlar general, prof. Mircea Cristian Nicula, îi felicită pe elevii participanți  la etapele naționale ale  concursurilor educative din CPEENI și pe profesorii coordonatori,  pentru rezultatele frumoase obținute.  Inspectorul pentru educație permanentă și activități extrașcolare,  prof. Rogozan Violeta consideră că aceste competiții  educative îi ajută pe elevi să-și dezvolte talentele,  abilităţile şi cunoştințele și felicită elevii, cadrele didactice coordonatoare și părinții pentru implicare și pentru rezultatele obținute.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5