Românii, alături de părintele Ioan Mihai Achim, în costume populare, la Sărbătoarea din Alcazar de San Juan. Tudorica Brumă: Spaniolii ne-au admirat cu atâta drag şi ne-au aplaudat!

Tudorica Brumă

Comunitatea românească a Parohiei Sf. Mucenic Mina din localitatea Alcazar de San Juan a participat la sărbătoarea Maurii şi Creştinii (intrarea triumfală a creştinilor). S-a defilat în costume tradiționale pe ritm de folclor românesc, fiecare român a îmbrăcat costumul popular specific zonei pe care o reprezintă şi aici menționez că, majoritatea românilor au reprezentat zona Transilvaniei, Bistrița-Năsăud demonstrând încă o dată că noi ori pe unde vom merge printre străini ne vom purta cu sfințenie portul, jocul şi cântecul popular românesc, care este cartea noastră de identitate în străinătate.
Am fost foarte apreciați de compatrioții noştri spanioli care ne-au admirat cu atâta drag, ne-au făcut poze, ne-au filmat şi ne-au aplaudat.
Mulțumim părintelui nostru paroh, pr. İoan Mihai Achim, care slujeşte la Parohia Sf. Mucenic Mina din Alcazar de San Juan pentru implicarea în organizarea unor evenimente culturale şi pentru punerea în valoare a tradițiilor româneşti, aducând atâta bucurie în inimile românilor cât şi a spaniolilor.
La această defilare au participat şi locuitorii spanioli îmbrăcați în costume tradiționale, specifice acestui eveniment care s-a încheiat cu focuri de artificii.

https://www.facebook.com/parohiaortodoxa.tomelloso/videos/813747459606812/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5