Românii din Ardeal şi de peste Prut au ”dat mână cu mână” şi pentru câteva clipe au refăcut România Mare

În cadrul manifestării ”Dialoguri culturale la Chişinău”, organizate sub egida Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în Grădina Publică ”Ştefan cel Mare”, a avut loc un concert extraordinar, ”Cântec şi joc din străbuni”, susţinut de membrii Ansamblului Profesionist ”Dor Românesc”.

Gazda spectacolului a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alexandru Pugna, iar pe scenă au evoluat cele mai importante voci ale judeţului Bistriţa-Năsăud: Veronica Bălan, Mărioara Dragotă, Ioachim Spîn, Cristina Bugnar, Cristina Retegan, Anuţa Motofelea, Oana Matei, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă şi Matilda Pascal Cojocăriţa. La concert a participat şi tânărul interpret din Chişinău, Nicu Mâţă. Orchestra ”Dor Românesc” a evoluat sub bagheta Maestrului Ştefan Cigu. Spectacolul a cuprins şi suite de dansuri de pe Valea Someşului şi de pe Valea Şieului, puse în act de dansatorii ansamblului ”Baladele Bistriţei”, conduse de coregraful Adrian Paşcu.

La eveniment au fost prezenţi viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şi preşedintele Institutului Cultural Român, Valeriu Matei, care au primit din partea delegaţiei judeţului Bistriţa-Năsăud actul de donaţie al unui bust în bronz al poetului naţional Andrei Mureşanu, care va fi amplasat pe Aleea clasicilor din Chişinău”, se precizează în comunicatul de presă emis de Consiliul Judeţean.

În timpul evenimentului, sute de oameni au vibrat alături de artiştii bistriţeni şi la finalul concertului au ”dat mână cu mână” într-o horă a unirii, entuziastă şi emoţionantă.

Proiectul ”Dialoguri culturale în comunităţile româneşti din diaspora” se află la cea de a treia ediţie şi constă în promovarea valorilor cultural artistice ale judeţului Bistriţa-Năsăud faţă de românii aflaţi departe de ţara mamă.

Bogdan-Gruia IVAN
Purtător de cuvânt CJ Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5