SĂ NU LĂSAM SĂ TREACĂ PE LÂNGĂ NOI DARURILE VERII
O buna perioada din an ne alimentam destul de monoton,care pe langa sedentarism si in general un stil de viata nu dintre cele mai fericite, se reflecta dramatic in starea de sanatate a populatiei Romaniei, si automat a noastra personala, a fiecaruia dintre noi.
Dupa cum suna si titlul,va voi face cunostinta cu o “vedeta” accesibila tuturor in acest sezon. Ati auzit de RESVERATROL-miraculosul pigment negru? Cred ca putina lume a auzit de el.
Este cel mai puternic antioxidant natural cunoscut, si se gaseste intr-o cantitate de 50-100mg/gr in coaja de strugure negru. Se gaseste in general in fructe de culoare violet- negru darn u numai:struguri, afine, coacaze,dude,prune,dar si varza de Bruxelles,fragi, alune.
Are un efect direct de distrugere tumorala, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala, dar si asupra celor hormona-dependente(san, ovar, testicule, ficat).
Blocheaza formarea de vase de sange in jurul tumorii dar si metastazarea celulelor maligne.
Confera o protectie deosebita materialului genetic cellular(ADN), ferindu-l de mutatii.
Are un potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc.
Este de 10-20 ori mai puternic decat vit.E in protectia antioxidativa a LDL-colesterol-(cel rau).
Scade nivelul sanguin al colesterolului total si al trigliceridelor.
Este un vasodilatator arterial.
Se opune expansiunii fibroase a cicetricei post infarct miocardic.
Inca din 1985 este cunoscut efectul lui antitrombotic.
Are efecte antivirale, antialergice, antibacteriene, antiinflamatoare.
Mareste elasticitatea articulatiilor stimuland sinteza fibrelor de collagen, avand astfel si un rol cosmetic, preintampinand ridarea si inbatranirea pielii, mentinandu-I elasticitatea si tineretea.
Are efecte protective fata de boale Alzheimer prin blocare proteinei NF-Kb impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii.
Exista studii incurajatoare referitoare la potentialul therapeutic al sau in ceea ce priveste si alte afectiuni neuro-degenerative.
Creste durata de viata si potentialul reproductive la animalele de experienta asupra carora a fost testat cu 15-30 de procente.
Se comporta ca un fito- estrogen.
Vazand cate efecte benefice are asupra sanatatii, nu este pacat sa nu profitam cat mai mult de acest minunat dar lasat de Creator?
Citiţi şi:
- Care sunt beneficiile aroniei?
- Împreună, pentru sănătatea sînului
- Prof. dr. Maria Pop: Dacă doriţi să reduceţi nivelul grasimilor din sânge administrarea de suplimente naturale şi mişcarea practicată cu regularitate vor contribui substanţial la acest lucru
- Prevenţia, înainte de toate…
- Prof. dr. Maria Pop: Despre balsamul cu proprietăţi revigorante, analgezice şi cicatrizante
Adaugă comentariu nou