Șaizeci de inculpați au fost trimiși în judecată în luna iunie, dintre care doi pentru omor

Nu mai puțin de 444 cauze penale au fost finalizate, în luna iunie, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bis-triţa-Năsăud, în 53 cauze fiind dispusă trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 60 inculpaţi. Au fost întocmite 2 acorduri de recunoaștere a vinovăției, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrița-Năsăud.

            "Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice", precizează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

               De asemenea, procurorii au dispus soluții de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunțare la urmarire penală, în 383 cauze, față de 383 făptuitori/suspecți/inculpați.

            Luna trecută, s-a solicitat instanţelor de judecată luarea măsurii arestării preventive în 2 cauze, față de 3 inculpați, toate cererile fiind admise; luarea măsurii preventive de catre procuror (controlul judiciar) în 2 cauze/4 inculpați; autorizarea efectuării a 6 percheziţii domiciliare, cereri care au fost admise și autorizarea unor interceptări ori înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări – 16 cereri, care au fost admise.

 

***

         În iunie, a fost trimis în judecată minorul D.L., aflat în arest, pentru comiterea infracțiunii de omor. În data de 2 mai 2014, aflându-se lângă calea ferată industrială, din zona SC ROMBAT SA Bistrița, a aplicat o lovitură cu briceagul, victimei minore C.M.(14 ani), cauzându-i leziuni corporale ce i-au determinat decesul.

          Tot pentru comiterea infracțiunii de omor a fost trimis în fața instanței și S.G., acesta acționând, în ianuarie 2014, cu un corp tăietor/înțepător, în interiorul cavității bucale a tatălui său, victima Salvan L., tăind limba acesteia, și cauzaâd o plagă ce a necesitat transportarea de urgență la spital, în vederea salvării victimei. Decesul a survenit din cauza unei insuficiențe respiratorii acute, cauzată  de  bronhopneumonie de aspirație, între plaga prezentă la internarea victimei și deces existând o legatură de cauzalitate directă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5