Sănătate pe un credit de 25 milioane lei

Sănătate pe credit din bugetul anului 2010. Aceasta pare să fie soluţia identificată de guvernanţi pentru a salva sistemul de sănătate din situaţia critică în care se află. Pentru ca unităţile sanitare şi farmaciile din judeţ să-şi poată continua activitatea, se va recurge, ca unică soluţie, la instrumentul creditelor de angajament, mai exact creditarea sistemului sanitar din bugetul anului 2010.

Banii pentru sănătate au fost tema unei videoconferinţe convocate de premierul Emil Boc cu prefecţii din ţară, directorii coordonatori ai Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi preşedinţii–directori generali ai Caselor Judeţene de Sănătate, cărora li s-a cerut să întocmească un raport săptămânal despre modul în care au cheltuit banii, pentru a vedea dacă aceştia ajung pentru rezolvarea problemelor din fiecare judeţ.

Camelia Ilişuan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis să apeleze la creditul de angajament pentru rezolvarea, până la sfârşitul lunii decembrie, a plăţii serviciilor medicale, a medicamentelor, ambulatoriilor, ambulanţei, medicilor de familie.

Astfel, sănătatea din judeţul nostru va beneficia, în urma acestor credite de angajament, de încă 25 milioane lei. Banii sunt destinaţi acoperirii cheltuielilor aferente sănătăţii până la sfârşitul anului în curs.

„Am primit credite de angajament pentru a acoperi serviciile medicale până la sfârşitul anului. Vom încheia în continuare acte adiţionale în completarea contractelor deja încheiate. La partea de farmacii, se modifică contractul cadru, în sensul că medicamentele compensate şi gratuite se vor deconta în termen de 180 de zile. Avem credite de angajament şi pentru farmacii care pot elibera în continuare până la sfârşitul anului medicamente pe bază de reţete, dar nu le vor fi decontate serviciile decât în 2010. Vom avea din nou o întâlnire cu farmaciştii din judeţ pentru a vedea ce facem în continuare, şi va trebui să încheiem acte adiţionale cu aceştia (…) Farmaciştii sunt puţin derutaţi, ei urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii lor la nivel naţional, şi după aceea urmează să ne întâlnim să vedem dacă vor continua să elibereze reţete compensate şi gratuite, sau nu… ”, a declarat Camelia Ilişuan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Silvia Rusu, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a spus că suma de peste 25 milioane de lei va fi împărţită spitalelor şi farmaciilor din judeţ. Potrivit directorului economic al CJAS, banii vor fi împărţiţi după ce vor primi necesarul de cheltuieli din spitale şi farmacii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5