SC SELASIG SRL, consultantul tău în asigurări

-interviu cu Marinel Mureşan, manager SC SELASIG SRL

-Domnule Marinel Mureşan, vă rugăm să ne daţi câteva date despre conceptul de asigurări.

-În literatura de specialitate sunt prezentate puncte de vedere diferite în legătură cu conceptul de asigurare. Asigurarea reprezintă un sistem de relaţii economico-sociale, un proces obiectiv necesar al dezvoltării economice şi sociale izvorat din acţiunea legilor economice obiective care constă în crearea în comun, de către persoanele fizice şi juridice ameninţate de anumite riscuri, a unui fond din care se compensează daunele şi se satisfac alte cerinţe economico-financiare probabile, imprevizibile. Trăsăturile caracteristice ale asigurărilor sunt: acoperirea unor riscuri prin crearea unei comunităţi de risc şi suportarea pagubelor după criteriul mutualităţii; evenimentul trebuie să fie întamplător şi realizarea lui să nu depindă de voinţa asiguratului, fie din cauză că acest lucru este imposibil, fie că interesul asiguratului sau legea îl împiedică să-l provoace; evenimentul să fie evaluabil, să se bazeze pe calcule statistico-matematice, atat în privinţa frecvenţei lui, cat şi a proporţiilor valorice ale fiecărui caz în parte; persoanele fizice sau juridice să fie egal ameninţate, adică necesitatea de desdăunare a grupului de persoane respectiv, trebuie să fie pricinuită de acelaşi fel de eveniment cauzator de pagube. Aceste elemente statistice redau în ultimă instanţă esenţa conceptului de asigurare, fiind valabile pentru orice tip de societate.

-Putem face o clasificare a asigurărilor?

-Clasificarea tradiţională, avea în vedere cinci criterii: domeniul sau ramura de asigurare (asigurări de bunuri; asigurări de persoane; asigurări de răspundere civilă), forma juridică de realizare a asigurărilor (asigurări obligatorii, prin efectul legii; asigurări facultative), riscurile cuprinse în asigurare (asigurări împotriva incendiului, trăsnetului, mişcărilor seismice; asigurări contra grindinii, furtunii, uraganului, ploilor torenţiale, inundaţiilor, prăbuţirilor sau alunecărilor de teren; asigurări pentru boli sau accidente în cazul animalelor; asigurări contra avariilor şi altor riscuri specifice pentru mijloacele de transport şi mărfurile transportate în traficul intern şi internaţional; asigurări împotriva unor evenimente ce apar în viaţa oamenilor; asigurări contra prejudiciilor cauzate terţelor persoane), după sfera de cuprindere în plan teritorial (asigurări interne; asigurări externe), iar după raporturile stabilite între asigurat şi asigurator: asigurări directe şi asigurări indirecte. Al şaselea criteriu menţionează şi alte tipuri de clasificare în funcţie de locul unde se produc riscurile asigurate (asigurări terestre; asigurări maritime; asigurări aeriene), iar după volumul obiectului asigurării: asigurări individuale; asigurări colective; asigurări complete. Pe baza teoriei şi practicii internaţionale a asigurărilor este oportună şi introducerea altor criterii de clasificatie: după modul de gestiune(asigurări de reparaţie, asigurări de bunuri şi răspundere de bunuri; asigurări cu capitalizare: asigurările de viaţă), după obiectul lor şi după criterii tehnice (asigurări de daune: de bunuri şi răspundere civilă; asigurări de persoane: de viaţă şi asigurări de accidente şi boală), după criteriul diferenţierilor în gestionarea contractelor, a fondului de asigurări şi a rezervelor specifice de asigurări (asigurări non-viaţă; asigurări de viaţă).

-Cererea de asigurare cum este?

-Cererea potenţială este ridicată datorită numărului mare de proprietăţi existente, a populaţiei numeroase, precum şi datorită nevoilor reale de asigurare la nivelul economiei şi al populaţiei. Sub aspect calitativ, se remarcă tendinţa de diversificare a ofertei, se introduc pe piaţă produse noi, adaptate nevoilor clienţilor.

-De ce este important să ne asigurăm?

-Importanţa economico-socială a asigurărilor se manifestă pe mai multe direcţii. Acoperirea pagubelor permite reconstituirea bunurilor distruse şi asigurarea continuităţii procesului de producţie şi contribuie la păstrarea integrităţii avuţiei naţionale. Asigurarea mărfurilor, a mijloacelor de transport, a creditelor prezintă o mare importanţă din punct de vedere economic, financiar şi mai ales valutar. În acest fel se realizează şi o economie de devize prin realizarea de încasări în valută pentru prestarea de servicii în asigurări. Prin rolul său social, asigurările au scopul să plătească indemnizarea asiguraţilor care sunt victime ale unor evenimente nedorite. Asigurările oferă mijloace pentru reconstruirea sau cumpărarea unei locuinţe pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unui eveniment neplăcut ce a produs distrugerea totală sau parţială a imobilului; varsă sume ce compensează pierderile profesionale a unei persoane care din cauza unui accident a rămas cu imposibilitatea de a munci; oferă mijloace financiare bolnavilor sau răniţilor pentru îngrijirea medicală pe care o necesită pentru însănătoşirea cat mai rapidă. Asigurările permit supravieţuirea întreprinderilor, victime ale unor evenimente nedorite, asigurarea salvandu-i pe angajaţi, precum şi locurile lor de muncă, cu toate implicaţiile şi contribuie la stabilirea relaţiilor sociale şi a celor de muncă. Asiguratorii resimt limitele intervenţiei lor ce constau în oferirea unei compensări în bani pentru victime. O indemnizaţie în bani compensează convenabil un conducător de întreprindere pentru distrugerile materiale suferite, însă nu va putea înlocui niciodată integritatea corporală a unui rănit ce a rămas infirm în urma unui accident şi nici prezenţa unui om. Asigurările de viaţă fac pe asiguratori să îşi ia angajamente pe termen lung ce necesită constituirea de provizioane foarte importante. O primă unică pentru o garanţie de viaţă unică trebuie să fie economisită pe toată durata de viaţă a asiguraţilor. Asigurările de capitalizare şi de pensie presupun acumulări de provizioane pe toată durata contractelor. Aceste tipuri tind să se dezvolte cel mai rapid în ţările cu economie modernă şi acest fenomen măreşte constant rolul de gestionar financiar şi implicit de investitor al asigurărilor.

-Daţi-ne câteva date despre societatea dvs.

-Societatea comercială SELASIG SRL a fost înfinţată în 28.03.2008. Societate a început activitatea în ianuarie 2009 cu 3 angajaţi şi contracte de colaborare cu agenţi persoane fizice şi societăţi importante de brokeraj atât pentru asigurări de viaţă cât şi pentru asigurări non-viaţă putând oferi clienţilor o consultanţă profesională şi independentă. În momentul de faţă societatea are 11 angajaţi şi are sediul central în Bistriţa, str. Andrei Mureşanu, Bl. 3, Ap. 3, Sc. A

(Peste drum de RAPIDUL) şi puncte de lucru în Beclean, Cluj, Dej, Moisei, Reghin, Jibou, Sângeorz Băi, Tîrgovişte, Gherla şi cel mai nou în Bucureşti.

-De ce am apela la dumneavoastră şi nu la o societate?

-Avantajul SC SELASIG SRL este colaborarea cu toate societăţile de asigurări, găsind pentru client oferta cea mai bună, adaptată la cerinţa acestuia. Tipuri de asigurări practicate sunt ASIGURĂRI DE PERSOANE, ALTELE DECÂT CELE DE VIAŢĂ ( Asigurarea de accidente; Asigurarea de accidente pentru calatori in transportul urban/interurban; Asigurarea de accidente pentru conducătorii auto şi persoanele aflate în interiorul autovehiculelor; Asigurarea medicala pentru calatorii în strainatate; Asigurarea de asistenta medicala de urgenta pentru cetatenii straini pe teritoriul României), ASIGURĂRI GENERALE-NON-VIAŢĂ(Asigurarea de avarii si furt a autovehiculelor - CASCO; Asigurarea bunurilor pentru daune produse în timpul transportului maritim si terestru - CARGO; Asigurarea Completă a Locuinţei; Asigurarea clădirilor şi a construcţiilor; Asigurarea bunurilor mobile; Asigurarea bunurilor casabile; Asigurarea de avarii accidentale la maşini, utilaje si instalaţii; Asigurarea lucrărilor de construcţii montaj şi a răspunderii constructorului; Asigurarea obligatorie de răspundere civila auto - RCA; Asigurarea de răspundere a transportatorului auto în calitate de caraus pentru mărfurile transportate - CMR; Asigurarea de răspundere civilă profesională; Asigurarea de răspundere civilă generală; Asigurarea privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism; Asigurarea creditului în cazul cedarii în leasing a autovehiculelor, PAD- Poliţă de asigurare împotriva dezastrelor naturale).

-Să înţelegem că SC SELASIG SRL este o bună soluţie pentru asigurările noastre.

-Aşa este. Suntem cei care venim în întâmpinarea dumneavoastră într-un timp rapid cu cele mai bune oferte de pe piaţă. Suntem aproape, la un simplu click pe internet la http://www.selasig.ro, la telefon 0263.210.160, sau vizitându-ne la sediul central din bistriţa, str. Andrei Mureşanu, Bl. 3, Ap. 3, Sc. A, peste drum de Apollo. Apelând la numărul nostru de telefon vom veni în întâmpinarea dumneavostră indiferent în ce zonă a ţării vă aflaţi. Vă aşteptăm cu un colectiv de profesionişti, buni formatori de piaţă şi inovatori.

-Vă mulţumim şi vă urăm mult succes.

Comentarii

25/02/12 17:12
un oarecare

il mai poti mult ridica in slavi, doar ti neam , clar:))))))))

25/02/12 17:10
un oarecare

niste pupincuristi, il ridicati in slavi pe asta, vai de capul vostru :)))))))))))))

06/05/11 15:35
VizitatorGABI

Sunt foarte mandra ca am un sot si un partener de viata de succes Mult succes in tot ce faci sotul meu iubit

07/01/11 23:43
auraboian

Un expert în domeniu, demn de toată lauda. Sincere felicitări!

02/01/11 18:05
Ady

Sant mandru ca fac parte din aceasta echipa

27/09/10 21:36
OVIDIU

Tot respectu pentru Domnu Muresan Marinel fost sef si in acelasi timp coleg,prieten,ma bucur pentru tine sincer,felicitari si pe viitor cat mai mult succes !!!
Cu prietenie
Va salut Ovidiu

25/09/10 15:02
Lucian Lazar

Am apelat prima data la serviciile acestei firmae in urma cu mai bine de un an. Seriozitatea, disponibilitatea si promptitudinea d-lui Muresan m-a facut sa revin de fiecare data cand aveam nevoie de o asigurare, indiferent de ce tip era aceasta viata sau non-viata, devenind client fidel al firmei.
Felicitari si mult succes in continuare!

23/09/10 14:10
Andreica Romeo

Citind acest articol, atat pentru cunoscaturi cat si pentru necunoscatori, putem contura portretul domnului Muresan Marinel, ca fiind o persoana integra, inteligenta, care da dovada de profesionalism si corectitudine in tot ceea ce face. Intreaga echipa Selasig impreuna cu domnul Muresan merita tot respectul si toata aprecierea pentru munca depusa, promtitudinea si increderea pe care o arata in fiecare zi. Mult succes in tot ceea ce faceti !

23/09/10 08:20
Corina B

Da, într-adevar o societate de asigurari care te ajuta sa faci diferenta. Am beneficiat de serviciile acestei societati si ma declar multumita!
Felicitari dl. Muresan, se pare ca eforturile dvs de alergaturi, de ani de zile in domeniul asigurarilor, incep sa dea roade.

22/09/10 19:09
Maris Mihai Marius

In sfarsit un articol care vorbeste de nevoia oamenilor de asigurari si care explica avantajele asiguratului.
Domnule Muresan avem nevoie de mai multi oameni asa ca dumneavoastra.
SELASIG IN TOATA TARA!!!

22/09/10 17:04
George

felicitari pt interviul pe care l-ati acordat, se vede cu ochiul liber ca aveti experienta
Multa bafta in continuare, longevitate pe piata asigurarilor

22/09/10 17:00
Marius Stanc

Sunt si eu client selasig si sunt foarte multumit de servicii , se vede profesionalismul si are grija de client sa fie cat mai multumit, eu unu sunt
Va doresc mult succes in continuare

22/09/10 14:07
Vali Rus

Esti tare sefu'

sunt mandra de tine!!!!!!!!

Mult succes in viitor, sa tina Selasig cat lumea.

pupici!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5