Şcoala Populară de Artă Bistriţa, expoziţie în capitala Transilvaniei

La Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca, a avut loc „Seara artelor”– ediţia a VI-a. La acest eveniment a participat și o delegație bistriţeană de la Şcoala Populară de Artă Bistriţa, prezentă pentru a doua oară în capitala Transilvaniei, de această dată cu expoziţia de artă fotografică „Magia iernii”, realizată de prof. Robert Kovacs ( elevi Alexandru David, Anamaria Larionesi, Andreea Reman, Andreea Vasilescu, Codrin Someşan, Cristina Rus, Delia Florea, Ioan Larionesi, Iulia Cristina Capotă, Maria Onofrei, Oana Zăgrean, Răzvan Rus, Stelian Pintea), şi expoziţia de pictură pastel (Simona Busca, Ionel Voicu, Mirela Orban, Bianka Brici Kerekes, David Marius Nicolae, Felicia Lupsan, Aurelia Moldovan)- prof. Bogdan Dănilă. Ambele expoziţii au fost apreciate de publicul prezent, remarcându-se faptul că avem cursanţi deosebit de talentaţi la cursurile şcolii ce se află sub egida Consiliului Judeţean.
În discursul său, directorul Rozalia Fucă-Tomescu a vorbit despre importanţa participării în cadrul unor astfel de expoziţii, munca artiştilor ieşind astfel în lume şi putând fi apreciată nu doar de către cei de acasă, ci şi de către specialiştii în domeniu.
Seara a fost încheiată cu un recital de muzică clasică, fiind încă un pas spre noi proiecte ale Şcolii Populare de Artă Bistriţa, în colaborare cu colegii de la instituţiile similare din ţară. Gazdă a fost managerul Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Vasile Corpodean. La deschiderea evenimentului a fost prezenți: vicepreședintele Consiliului Judetean Cluj - Vakar Istvan, și ambasadorul Republicii Armenia - E.S. Dl Sergey Minasyan, alaturi de managerii institutiilor de cultură invitate și artiștii care și-au expus lucrările. „Seara Artelor” unește toate centrele de cultură și școlile de arte din țară în anul Centenarului României. Centenarul Unirii a mobilizat şcolile de arte din întreaga ţară pentru a dovedi o solidaritate unică în lumea culturală a României: realizarea Calendarului Cultural al Şcolilor de Arte din România pe anul 2018. Centenarul României este prezent în cadrul „Serii Artelor” cu două secţiuni: „Proiectul 100”, demarat anul trecut şi care uneşte cultural şcolile de arte aflate la 100 de kilometri de Cluj-Napoca: Bistriţa, Zalău, Alba-Iulia şi Târgu-Mureş şi proiectul „Centenar”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5